Analysér Facebook annoncer Indenfor sociale medier Marketing

5 Tips til at Designe Succesfulde Annoncer – Facebook Annonceguide (del 3)

Anuncios Facebook

Nå dine mål med succes ved at følge disse 5 råd, der vil hjælpe dig med at lave gode, bemærkelsesværdige og originale annoncer på Facebook.

I tidligere indlæg har vi fortalt om vigtigheden af segmentering for at nå dine mål med Facebookannoncer. Men segmentering er ikke den eneste afgørende faktor, der er vigtig for, at du kan skabe bemærkelsesværdige og originale annoncer på Facebook, der opfylder behovene hos dine brugerer og opnå de bedste resultater.

 

Formatet af dine Facebookannoncer

For det første skal du vælge, hvordan dine Facebookannoncer skal fremstå f.eks. deres format. De kan have forskellige former:

  • Rullende annoncer: lav Facebookannoncer med mellem 2 og 10 billeder eller videoer.
  • Kun ét billede: lav op til 6 annoncer på Facebook, der alle inkluderer et billede, uden at det koster ekstra.
  • Kun én video: lav en Facebookannonce med en video.
  • Præsentation: lav en Facebookannonce med en video med op til 10 billeder.
  • Canvas: lav en Facebookannonce der kombinerer billeder og videoer for at skabe en mere fængende historie.

 

Multimedie indhold

Det skader aldrig at huske på, at billeder og videoer skal være så iøjefaldende og imponerende som muligt. Husk, at din Facebookannonce skal trække brugerens opmærksomhed væk fra alle de andre ting på deres væg, der vil være fyldt med alle mulige opslag (billeder, gifs, videoer…), der er postet af enkeltpersoner eller mange andre virksomheder. Der er mange Facebookannoncer, som dine konkurrenter viser løbende, som du skal adskille dig fra, hvis de rigtige personer skal opdage dig.

Nogle vigtige råd:

  • 1200×628 pixels er den bedste størrelse på dine billeder. En anden vigtig faktor at huske på er, at teksten på et billede ikke må fylde mere end højest 20 % af det samlede areal.
  • Videoer skal udelukkende være i et følgende formater: .MOV eller .MP4 med en minimum opløsning på 720 pixels og en maksimum varighed på 60 minutter (2,3 GB).

 

Din Facebookside og annoncetekst

Du har allerede nu besluttet formatet på din Facebookannonce samt indholdet (billeder, videoer eller begge). Nu er det på tide at forbinde dem til din Facebookside (du kan også linke dem til din Instagram profil, hvis du vil have din kampagne til at løbe samtidig på Facebook og Instagram). Lav en udgave, der er mindst lige så iøjefaldende som multimedieindholdet og indsæt den information, der skal få brugerne til at klikke videre fra din Facebookannonce til dit website.

På nuværende tidspunkt er du klar til at modtage 5 vigtige råd, der kan få din Facebookannonce til at fungere perfekt:

 

1. Gør dit indhold attraktivt og meget visuelt

Som vi før har nævnt, uanset hvilket format du vælger til dine Facebookannoncer, skal indholdet altid opfylde følgende krav: det skal være interessant at se på, fange opmærksomheden, og det skal få brugeren til at reagere, så de klikker på din Facebookannonce, og derefter fortsætte til enten at forespørge på dit produkt eller din serviceydelse.

 

2. Annoncen skal være tydelig, direkte og effektiv

Overskriften, indholdet af teksten og alt andet indhold i Facebookannoncen har et begrænset antal anslag. Så Facebook tvinger dig til at være kort og tydelig, da deres begrænsning er meget striks. Hvis du overskrider grænsen for, hvor mange anslag din annoncer indeholder, vil annoncen blive vist med ufuldstændig tekst; uafsluttede sætninger efterfulgt af parenteser (…), som kan betyde, at brugerne ikke kan læse resten af dit indhold.

Derfor skal du anvende så få ord som muligt for at opsamle den vigtigste information, som kan få dine brugere til at engagere sig og handle.

 

3. Call to Action

Selv med viden om, at Facebookannoncer er meget strengt begrænset i antallet af anslag i de enkelte tekstelementer, må du ikke skabe annoncer, der ikke indeholder Call to Action, som får brugeren til at udføre en eller anden handling (`Synes godt om´ din Facebook side, udfylde en kontaktformular, booke en aftale, skabe brugbar trafik til dit website og så videre). Uden Call to Action vil brugerne føle sig forvirrede og vil ikke vide, hvad de skal gøre, når de har set din Facebookannonce.

 

4. Mobiludgave

I dag er mobilenheder en meget vigtig del af vores liv, og de anvendes flittigt i vores dagligdagsaktiviteter og i vores sociale liv. Vi bruger forskellige enheder, telefoner, tablets i løbet af dagen til alle vores gøremål, til at kommunikere, til at søge information, handle, klage…

Facebook bekræfter endda, at 700 millioner mennesker bruger det sociale netværk på en telefon eller tablet. Når du laver og planlægger en Facebookkampagne, må du derfor ikke glemme, at mange vil se annoncerne på en mobilenhed. Af samme grund er det yderst vigtigt at tjekke, at din tekst ikke bliver afkortet i den mobile version, og at dine billeder er helt tydelige, og ikke indeholder for meget tekst – så de forbliver tydelige. 

 

Hvis du har alle disse tips med i dine overvejelser, når du laver dine Facebookannoncer, er du sikret langt højere succesrate. Al den statistik som du kan finde i din annoncestyring på Facebook vil hjælpe dig med at synliggøre og optimere dine Facebookannoncer. Dette redskab giver dig mulighed for at lave så mange tilpasninger, som du vil, så du kan forbedre resultatet af alle dine Facebookannoncer og på den måde udnytte dit markedsføringsbudget på den mest strategiske og effektive måde.

5 Tips til at Designe Succesfulde Annoncer – Facebook Annonceguide (del 3)
Rate this post

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar