Alt om SEO Marketing

Ankertekst: Hvad er det, og hvorfor er det så vigtigt for SEO?

que-es-anchor-text-seo

Indenfor alt hvad der påvirker, og har med SEO at gøre, er der en række af tiltag og strategier, som ved korrekt brug, virkelig kan gøre meget for at hjælpe søgemaskinerne med en række af ord, som linker til din hjemmeside eller online shop, og dermed hjælper til, at du kan opnå den ønskede placering. Et af disse tiltag er at udvikle den rigtige strategi for ankertekster.

I en anden artikel i denne blog har vi omtalt intern linkbuilding, og vi har allerede nævnt, hvor vigtigt det er, men nu vil vi gerne gå endnu dybere ind i, hvad det er væsentligt og hvorfor.

 

Hvad er ankertekster?

Ankertekster er de tekster, der er synlige på de link, du indsætter. Det vil sige, det er det eller de ord, der normalt er streget under, og som indeholder et link, som du kan klikke på. Her er et eksempel: Hvis jeg skriver, at BigBuy er en  dropshipping leverandør, er de to ord, der indeholder links (dropshipping leverandør), mine ankertekster til mine links. Ankerteksterne er relevante, både når de linker til en anden side end din, og når de linker til et andet sted på din egen side. I HTML ville det se sådan ud:

På BibBuy sælger vi til <a href="https://www.bigbuy.eu/da/dropshipping-shop.html">dropshipping shops</a>

I dette eksempel vil “dropshipping shops” være den synlige tekst i linket. Når man ser denne struktur, vil Google betragte det link, som et der peger på en side, der handler om dropshipping. Hvis der er mange ankertekster med teksten “dropshipping shops”, vil Google forstå, at mit website er relevant i forhold til emner, og det vil forbedre min placering. Men lad os sætte følgende i linket:

Du kan finde information om dropshipping <a href="https://www.bigbuy.eu/da/dropshipping-shop.html">her</a>

Hvis ankerteksten er “her”, vil Google ikke modtage nogen information om, hvad dette link peger på. Når det kommer til placering, har dette link derfor ingen værdi. Men det vil vi se nærmere på senere. Kort fortalt er ankerteksten det vigtige element, hvis du vil trække besøgende til dit website, og forbedre den interne navigation, men den allervigtigste faktor er, hvad det er, du fortæller Google, at dit link indeholder. Som du kan se, er det ikke alle links, der har samme betydning.

 

Keyword til ankertekst

Ikke alle ankertekster, der peger på vores website eller online shop, behøver at være ens, eller pege på den samme URL som for eksempel ‘home’. Det ideelle er, hvis alle interne sider på dit website har mindst et keyword, som er hæftet op på dem, som også bør være det samme keyword, som anvendes i ankerteksten for onsite (intern) og offsite (ekstern) brug.

 

Types of ankertekster

Ikke alle link er de samme, derfor kan vi skelne mellem de forskellige typer på følgende måde:

  • LSI ankertekst: Det er det samme, som vi tidligere har set, og det er den mest anvendte type. Bogstaverne står for Latent Semantic Indexing, og betyder grundlæggende at linke et keyword til et website. Hvis for eksempel din online shop sælgere damesko, vil den ideelle ankertekst relatere til dette ord være – “dame sko”, “sko til damer”, “salg af sko til damer”, og så videre.
  • Branded ankertekst: Disse er link, som bruger præcis samme tekst som din webshop. For eksempel BigBuy.
  • Generisk ankertekst: Denne type er den mindst anbefalede type, når vi skal udvikle vores SEO offsite strategi. Som vi allerede har set, sender ord og tekst som “klik her” eller “mere information” og så videre ikke noget information til Google.
  • URL ankertekst: Disse er link, der anvender websidens URL. For eksempel, https://www.bigbuy.eu/. Vi anbefaler ikke denne type ankertekster af æstetiske grunde (de ser mærkelige ud i teksten), lige som de ikke gør noget gavnligt for din SEO-placering på Google. Disse link giver heller ikke Google nogen information.
  • Billede-ankertekst: Links repræsenteres ofte i form af billeder eller foto. I disse tilfælde kan du tilføje dit keyword, du ønsker, i billeddestinationen eller billednavnet. Disse kan også forbedre din SEO placering.

 

Almindelige fejl i en ankertekst-strategi

Men det er ikke altid så nemt og enkelt, som det ser ud. Der er dårlige vaner, som kun gør det modsatte af, hvad vi gerne vil opnå – degraderer din hjemmeside. 

Det sker, hvis Google opdager for eksempel en masse ankertekster, som er ens, og som benytter samme keyword, så de bliver betragtet som spam.

 

Værktøjer som kan styre ankertekster

Det er muligt at finde ud af, hvor mange eksterne links, der peger på din webside, fra hele internettet. Der findes forskellige værktøjer, som kan bekræfte og styre, hvad og hvor mange ankertekster der anvendes, og som resultat deraf, hvad Google ved om din hjemmeside.

Her fra anbefaler vi Ahrefs (som du kan se, er det en branded ankertekst). Indenfor dens mange muligheder kan du se, at der er en specifik en til ankertekster, hvor du finder følgende information, som for eksempel:

 

anchor-text-1

 

 

Det giver dig mulighed for at se ankertekster, som dit website benytter, og for at teste, om det er korrekt eller ej. Hvis det er sådan, kan du altid kontakte det website, hvor det ikke er. Ikke alle vil sørge for det, men du kan sikkert få ændret nogle ting.

 

Ankerteksts betydning for SEO

Nu når vi ved, hvad der er op og ned på ankertekster, bør vi benytte lejligheden til at huske os selv på, hvor vigtige de er. Vi kan opsummere dem i følgende punkter:

  • De hjælper Google med at forstå dit website: ved at linke en specifik ankertekst til en specifik sektion på dit website, kan søgemaskinerne forstå, at dette ord er relevant for din hjemmesiden, hvilket automatisk giver en bedre Google placering.
  • De forøger antallet af visninger, og den tid der anvendes på sitet: at linke internt til din hjemmeside, blog eller online shop betyder, at brugerne besøger mere af indholdet ved at klikke på de forskellige links. Både antallet af sider der besøges, så vel som tiden der bruges på websitet, forbedrer og påvirker i positiv retning, hvordan vores hjemmeside opfattes af Google.

Som du nu kan se, er ankertekster mere komplekse, end de lige ser ud ved første øjekast. Brug dem korrekt, og du kan forbedre din organske placering og SEO placering dag for dag.

Ankertekst: Hvad er det, og hvorfor er det så vigtigt for SEO?
Rate this post

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar