Alt om SEO Indenfor sociale medier Marketing

Hvad er influencer marketing, og hvordan kan det hjælpe mig?

Marketing de influencers

Find ud af, hvad en marketingstrategi, som længe har været brugt af de store brands og på det seneste også af alle andre, der arbejder med eller ejer en online virksomhed, består af.

Du har formentlig allerede hørt eller læst disse ord, der refererer til forskellige typer af individer mindst én gang i løbet af de seneste år: Influencer, YouTuber, Blogger, Instagrammer. Hvem er disse mennesker, og hvorfor kaldes de sådan? Hvordan kan de være med til at øge salget i min dropshipping shop? Hvordan kan jeg lave en influencer marketingkampagne for mit website? Vi vil besvare alle disse spørgsmål (og mange flere) i denne artikel.

 

Lad os starte med begyndelsen. Hvad er influencer marketing?

Dette er en ny (og alligevel gammel) online marketingstrategi, der involverer at kontakte folk med en særlig rolle i forskellige sammenhænge på internettet for at opnå positiv omtale om dine produkter eller serviceydelser. Vi kalder det en ny, men gammel strategi, fordi det at bruge relevante eller indflydelsesrige personer i en markedsføringskampagne faktisk er ganske almindeligt. Men en influencer er ikke nødvendigvis det samme som en kendt person, som vi tidligere har kendt.

 

Men hvem kan så anses som influencere?

Det er gang på gang bevist, at forbrugere, især dem som handler på nettet, søger meninger fra andre forbrugere, når de skal beslutte, om de vil købe eller ikke købe. På bagrund af dette, er online influencere folk, som er fremtrædende indenfor bestemte områder, og som er vigtige af den eller anden grund, og som er i stand til at blive referenter for millioner af mennesker, som gerne vil høre om deres seneste køb, oplevelser eller meninger.

Man kan påstå, at influencere er en ganske heterogen gruppe af mennesker, som tilhører eller er involveret i mange forskellige aspekter af livet: folk som elsker sport og sund livsstil, eksperter i videospil eller folk med stor viden om erhvervslivet. Det er svært at drive virksomhed, hvis det ikke er indenfor områder, hvor der er influencere, eller hvis vi ikke har et stort antal følgere.

 

marketing-influencers

 

 

Hvilke typer influencere findes der?

Influencere bliver ofte kendt i online verdenen via forskellige kommunikationskanaler. Afhængig af hvilke kanaler, de er vigtige i, kan de være én af disse forskellige typer:

  • Bloggere: forfattere eller redaktører af en eller flere blogs om alle typer emner, og som på grund af det de skriver om, har formået at få et stort antal læsere og folk, som følger deres meninger. Afhængig af antallet af læsere og vigtigheden af deres artikler kan bloggere være vigtige opinionsledere.
  • Instagrammere: et fællesskab af brugere af mobilapp’en Instagram, som takket være de billeder, de uploader og deler, har formået at have et stort antal følgere, eller fan af det, som de nu én gang fanger med kameraerne i deres mobiltelefoner.
  • YouTubere: professionelle brugere af videoplatformen YouTube. De optræder selv, redigerer og deler videoer og meninger, oplevelser, tips, meninger og så videre om alle mulige emner.

Det, alle disse mennesker har til fælles, er indflydelsen og påvirkningen, som de overfører til deres følgere, såvel som den økonomiske gevinst de får ud af deres online kommunikationskanal. For det meste opnår de den økonomiske gevinst via sponsorater fra de virksomheder, som betaler for det kendskab, det giver deres produkter eller serviceydelser.

 

Fordelene ved influencer marketing for min virksomhed

Hvis du har en online webshop eller dropshipping shop med produkter som dem, du har adgang til hos BigBuy, er influencer marketing særdeles effektivt og kan hjælpe dig med at øge dit salg.

  • Dette betegnes som naturlig markedsføring, da internetbrugere normalt ikke er vilde med at modtage direkte eller påtrængende markedsføring. Det, at en influencer taler positivt om dit produkt og forklarer om dets fordele, vil påvirke dine brugere på en naturlig måde, da de ofte er mere tilbøjelige til at lytte og blive påvirket af denne form for meninger.
  • Det forbedrer dit ry og troen på produktet, da influencere, selv om de bliver betalt for det, ofte har foruddefinerede kriterier. Med andre ord vil de som regel ikke kunne lokkes til at reklamere for produkter eller brands, der giver dem et dårligt ry. Hvis det foreslåede produkt eller servicen er af dårlig kvalitet, vil de ikke nødvendigvis acceptere et samarbejde.
  • Det forbedrer konverteringen. Det har været undersøgt og bevist, at influencernes mening øger lysten til at købe hos følgerne. Det er vigtigt at vide, hvordan man får mest muligt ud af denne positive indflydelse. Når det kommer til at indgå aftaler med den influencer, du vælger, kan du også lade deling af links til din shop indgå, når du planlægger konkurrencer eller lotterier udover, at du naturligvis skal lade almindelige produktanmeldelser indgå. Du kan endda aftale en kommisionsaftale med influenceren, så vedkommende modtager et beløb, hver gang nogen køber et produkt i din webshop med en bestemt rabatkode, som han/hun har uddelt.
  • Få bedre SEO placering. En helt almindelig handling, når man planlægger samarbejde med influencere er, at de laver et link fra deres blog eller sociale netværk til dit website. Du kender allerede vigtigheden af off-site linkbuilding til SEO-optimering, så nu kan du udføre det i praksis.

 

Hvilke slags sponsoraftale kan jeg lave med influencere?

Vi har allerede skrevet om de grundlæggende ting ved en influencer marketingstrategi. Nu skal vi se på, hvordan den praktiske del af samarbejdet foregår, og hvilke handlinger det kan bestå af.

Eksempler herpå er:

  • Gæsteindlæg eller produktanmeldelser. Vi har allerede talt om fordelene ved gæsteindlæg på vores blog. Dette er søgningen efter eksterne bloggere (allerhelst med et godt ry), som kan lave indlæg på din blog.
  • Product placement. Dette betyder, at man får lavet god omtale og/eller vist produkter fra din webshop i forskellige sammenhænge, som er styret af influenceren. For eksempel et billede fra en Instagrammer eller en video fra en YouTuber. Du kan bruge et af dine egne produkter, uden at du direkte nævner noget om det.
  • Sponsorerende sider. Der er bloggere, som har sider, der er sponseret af et brand eller en virksomhed på deres eget website. For eksempel kan det være en ide, hvis din webshop sælger produkter til madlavning, at få en madlavningsblogger til at lave en side med opskrifter, som tager udgangspunkt i dine produkter.

 

Dette er det vigtigste at vide noget om, når det handler om influencer marketing. Det eneste, der mangler nu er, at du skal finde ud af, hvilke personer, der vil være de bedste for at nå dine kunder og derefter arbejde på at få skabt et produktivt samarbejde med dem.

Hvad er influencer marketing, og hvordan kan det hjælpe mig?
Rate this post

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar