Alt om SEO Marketing

SEO indhold ved e-handel

contenido-seo-ecommerce

Hvis du gerne vil have din hjemmeside eller online shop til at ligge øverst i de store søgemaskiner, er én af de vigtigste faktorer, som du skal tænke på, optimering af dit indhold. Google algoritmen (og alle de andre søgemaskiner) bliver mere og mere intelligente og komplekse.  De kan nu komme ind på og læse hele din hjemmeside på millisekunder og forstå, hvad og hvordan du taler på din online shop. I dagens opslag lærer vi dig, hvad du skal overveje, når du laver SEO indhold, så din hjemmeside bliver vist højest muligt i søgemaskinernes resultater. 

Tilgang og indledende overvejelser omkring SEO indhold

I online markedsføringsverdenen siger en nuværende trend som mange følger, at det bedste du kan gøre, når du vil optimere dit SEO indhold til søgemaskinerne, paradoksalt nok er, at du ikke skal tænke på det. Dertil kommer, at ny teknologi i stigende grad kan spore faktorer, der tidligere blev set bort fra. Et tydeligt eksempel herpå er brugererfaring.

Brugeren er altafgørende og er udgangspunktet for alle vores strategier. Google vil placere dig i toppen, hvis de kan se, at brugerne, som kommer ind på din side, bruger masser af tid på den, bladrer rundt, læser, interagerer… Ligegyldigt hvor godt du optimerer dit SEO indhold, vil det straffe dig, hvis brugeren ender med at forlade din side. Med den præmis i baghovedet vil vi se på et antal faktorer, der kan hjælpe dig til en topplacering.

 

Faktorer du bør overveje, når du vil optimere SEO indhold

  • Tekstens længde

Som en uskreven regel i branchen skal din side bestå af minimum 300 ord. Desuden er jo mere jo bedre, men du skal altid have brugerne med i overvejelserne. Det er spild af tid at uploade tom tekst med tusindvis af ord, hvis brugeren alligevel forlader siden. Det er heller ikke nogen fordel af have korte sider med 100 ord, fordi brugeren ikke vil bruge tid nok på dem. God praksis er at kombinere formaterne, inkludere citater, højdepunkter, enkelte videoer og at lege med billeder.

  • Tekstens relevans

Er din tekst virkelig relevant for brugere, som søger efter de keywords (søgeord), som du prøver på at placere? Du vil aldrig få held til at placere dig med et ord, som intet har med indholdet i din virksomhed at gøre. Følg præmissen med at fokusere på brugeren, fokusere og behandle virkelig relevante emner og være den bedste indenfor dit område.

  • De første par afsnit

Vær særlig opmærksomhed på indholdet i de første par afsnit. Som i journalistiske tekster tilpasser algoritmen sig til en pyramidestruktur af indholdet og anser de første afsnit for  vigtigere og de efterfølgende for mere “komplementære”. Placering af dine keyword (på en naturlig måde) i de første par afsnit er en god praksis at følge.

  • KeyWord Stuffing og Keyword Density

KeyWord stuffing er kendt som teknikken, hvor overdreven brug og gentagelse af udvalgte keyWord, som du vil placere, bliver unaturlig. Som vi har nævnt, er algoritmer udviklet, og de er i stand til at spore denne praksis. Desuden er det ikke særligt fordrende for dine brugere, hvis du ser det fra deres side. Når det kommer til tætheden (keyword Density) af keywords, er der ingen optimal procentdel. For Google skal du simpelthen huske at skrive på en så naturlig måde som muligt og fokusere på brugeren og ikke en maskine.

  • Nyheder og deling

Søgemaskiner prøver at give de bedste placeringer til deres brugere, og én af faktorerne, som de tager med i overvejelserne, er lige nøjagtig aktualiteten på teksterne på din hjemmeside. Du kan have en super gennemarbejdet og overoptimeret tekst, men hvis den er 10 år gammel, vil hverken Google eller nogen af de andre søgemaskiner vise den i deres søgeresultater. For at forhindre at dette sker, anbefaler vi dig, at du opdaterer din artikler og prøver at give brugeren så megen information som muligt. Du skal også gøre det nemt for brugerne, som vil dele dit indhold. Placering af sociale links rundt omkring i en tekst er en god måde at gøre det på.

 

Brugen af H’s tags, Alts og Metatags

 

Header Tags

H’s tags er tags, der indikerer hierarkiet på en overskrift i indholdet på en hjemmesiden. For eksempel indikerer header (header 1/overskrift 1), at den tekst der følger, er den vigtigste i hele den del. Nedenunder bør underoverskrifter med tags følge, og derefter og så videre.

  • Som eksempel kan vi se på denne tekst og dens udformning:    at “Faktorer som skal overvejes, når man vil skabe og optimere SEO indhold” er hovedoverskriften på denne side.
  • Som har vi “Tilgang og indledende overvejelser omkring SEO indhold”, og “Brugen af H’s tags, Alts og Metatags”
  • Som finder vi “Header Tags” eller kolonnen under denne liste.

Det er nemt og lige til at se de store træk i indholdet og fortælle Google, hvordan den skal tolke din side. 

 

Alt Tags

Bliver anvendt til at indikere, at teksten skal vises ved et udvalgt billede, hvis det ikke kan uploades. Dette er en vigtig faktor, da den fortæller Google, hvad et billede repræsenterer. Hvis Google for eksempel genkender (selv om det er et alt tag), at et billede er en paraply, vil de forstå, at teksten blandt andre ting handler om paraplyer. 

 

Meta Tags

Er afslutningsvis (meta-title og meta-description) mindre overskrifter, og beskrivelsen af URL’en, som du befinder dig i. Disse er vigtige, da det også er det, Google viser i søgeresultaterne. Du skal være opmærksom på, at du prøver på få ord at opsummere, hvad brugeren ønsker at finde, når de besøger din side. Disse typer parametre kendes også som SEO tags.

 

Forbehold der bør tages

Udover det førnævnte, skal du sikre, at dit indhold er 100% originalt. Du må ikke en gang kopiere tekst fra andre sider eller gentage indhold fra dit eget domæne. Du skal også se på, hvor hurtigt din hjemmeside loader og sikre, at indholdet vises så hurtigt som muligt. I den henseende er det vigtigt, at du komprimerer billederne, så de loades så hurtigt som muligt.

Afslutningsvis vil jeg igen gerne konkludere, at indhold skal fokusere på brugeren eller den mulige kunde i din online butik og baseret på de tips, som vi har forklaret gennem dette opslag. Vær sikker på, at indholdet i din e-handelsbutik er relevant, brugbart for brugeren og naturligvis originalt, så du differentierer dit indhold fra konkurrenterne. Kun på den måde vil du være i stand til at opnå de højeste placeringer i søgemaskineresultaterne.

 

SEO indhold ved e-handel
Rate this post

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar