Alt om SEO Marketing

Tips til at optimere off-site linkbuilding til din netbutik 

linkbuilding-ecommerce

Den største udfordring med linkbuilding til en internetforretning er at skaffe eksterne links fra relevante hjemmesider. I denne artikel vil vi give dig de vigtigste tips til, hvordan du kan opnå det.

Linkbuilding til internetbutikker er en proces, der kræver temmelig meget arbejde, men som du aldrig bør springe over. Den består i at skaffe eksterne links (det vi kalder off-site) fra relevante websider, der er relateret til dit websites sektor.

I tidligere artikler har vi diskuteret, hvad linkbuilding er, og hvordan det kan påvirke en netbutik. Når vi forstår de væsentligste begreber, er det vigtigt at komme i gang og definere en klar strategi for vores dropshipping butik. Selvfølgelig er det vigtigste mål i enhver linkbuildingstrategi at få links, der dirigerer trafik eksternt til dit website. Men ikke alle metoder er umagen værd, men her er nogle tips, der kan hjælpe os med at optimere vores strategi.

 

Hvad er det vigtigste for Google: mængden eller kvaliteten af ​​links?

Google ændrer sin algoritme hver dag omend på en meget subtil måde. Men med jævne mellemrum foretager Google dybtgående ændringer i sin strategi, og én af ​​de vigtigste er den nye version af Google Penguin algoritmen.

Hvad ønsker Google at opnå med Penguin? Bl.a. at opdage og bekæmpe dårlig praksis i forbindelse med eksterne links. Dårlig praksis i forhold til off-site linkbuilding omfatter følgende:

 • Oprettelse af et stort antal eksterne links, der peger på det samme søgeord eller har samme ankertekst.
 • Unaturlig stigning i antallet af off-site links, der ikke er relevante for sektoren, som de er rettet mod, eller som kommer fra sider, der regnes for at være af lav kvalitet.

Google straffer allerede hjemmesider, der fortsætter med gamle strategier, der går efter et stort antal eksterne links snarere end efter links af god kvalitet. Så hvis det er din strategi, anbefaler vi, at du begynder at foretage ændringer så hurtigt som muligt.

 

Hvordan kan du vide, om et muligt eksternt link er af god kvalitet?

Det er vigtigt at være opmærksom på, hvilke links Google betragter som god kvalitet, og hvilke, der ikke er. Det er ikke altid en nem opgave, da der er visse subjektive faktorer, som vi ikke kan vide med sikkerhed. Dog kan vi nævne et par centrale punkter, når vi skal identificere de websites, hvis links Google betragter som negative og strafbare.

 • Websites, der betragtes som “dårlige” pga. indhold: Det første råd er at holde dig så langt væk som muligt fra hjemmesider med “følsomme” emner: Seksuelt indhold, magiske Viagra-lignende produkter, mærkelige medikamenter osv.
 • Spamsider: Hvis du går ind på en hjemmeside med et par spamkommentarer, sker der ikke noget; det er helt almindeligt. Men hvis siden er fyldt med spam, er det bedre at se bort fra den og ikke forsøge at skabe et link, idet sitet kan være skadeligt.
 • Link-farming: Denne praksis er blevet straffet i temmelig lang tid, men hvis du finder en hjemmeside med mange tusinde meningsløse udgående links, bør du straks have mistillid til det. Hvis du også bliver bedt om betaling for at placere dit link, bør du være endnu mere mistroisk.

 

Ankertekster, ’dofollow’ og ’nofollow’ links

Som vi har set, har ikke alle links fra eksterne hjemmesider samme værdi for vores hjemmeside. Når vi kender forskellen mellem kvalitetslinks og dårlige links, er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan de websteder, der interesserer os, opretter deres eksterne links. Det er derfor vigtigt at kende til følgende begreber:

 • Ankertekst med en god profil: ankerteksten er den synlige del af linket, eller den understregede tekst, som du klikker på for at skifte side. Teorien går på, at jo mere selve teksten ligner nøgleordet, vi ønsker at placere, jo bedre placering opnår vi, men det virker ikke altid på den måde.
 • Dofollow eller Follow links er en type links, der overfører “link juice” fra den oprindelige hjemmeside, hvor linket er; med andre ord viser relevansen eller betydningen af domænet. Et dofollow link fra en relevant hjemmeside relateret til vores specielle område er den bedste form for link, idet det også forbedrer vores SEO placering udover at tiltrække trafik fra personer, der klikker på det og kommer ind i vores netbutik,.
 • Nofollow links: Men hvis du ser tag rel = “nofollow” i linkets kildekode, betyder det, at “link juicen” ikke overføres. Selv om disse links ikke overfører websitets relevans, tiltrækker de trafik, og det er også meget positivt, når det drejer sig om at finde en balance med vores links. Det taler vi om i det næste afsnit.

For en ekstern SEO linkbuilding strategi er det vigtigt at have en korrekt og afbalanceret ankertekst med follow links og nofollow links. Dette kræver, at man ikke virker “unaturlig” set ud fra Googles synspunkt, og det betyder, at man har forskellige typer links – ikke kun dem, der anses for de bedste.

 

Hvordan kan vi opnå eksterne kvalitetslinks til vores dropshipping butik?

Ekstern linkbuilding af høj kvalitet for e-handel er en lang og kompliceret proces. Men uanset om vi kan lide det eller ej, kan det gøre en forskel med hensyn til at komme foran de konkurrerende netbutikker. Her er nogle nyttige tips til, hvordan man kan bære sig ad med at få eksterne links:

 1. Spørg efter links: Vær praktisk! Én af de mest almindelige måder at få eksterne links på er at bede om dem. Hvordan du spørger, og hvad du kan tilbyde i bytte, afhænger af dig. Vil du have et clue? En meget almindelig betegnelse i SEO-business er “linktonics”. Kan du forestille dig, hvad det kan betyde? ????
 2. Udveksle links: Indtil for noget tid siden var udveksling af links meget almindeligt. Men Google Penguin går også efter denne praksis, og, hvis du gerne vil prøve det, skal du være meget forsigtig.
 3. Køb links: inden for alle SEO budgetter bør der være en del – enten en større eller mindre portion – der er beregnet til at betale for sponsorerede opslag eller links. Vær omhyggelig med at vælge den website, som du ønsker at betale for at indsætte et link til din egen side. Hvis du træffer det rigtige valg, vil du mærke fordelene.
 4. Deltag i gæsteblogging: Der findes en lang række blogs om emner, der svarer til de produkter, du tilbyder i din netbutik. Du kan indgå i et samarbejde med disse og få links til gengæld for at skrive artikler.

Kort sagt findes der et næsten uendeligt antal strategier for linkbuilding, men de kræver stort engagement. Planlæg nøje, vær tålmodig og gør dit arbejde på den rigtige måde. Så er vi sikre på, at du vil se resultater!

Tips til at optimere off-site linkbuilding til din netbutik 
3 (60%) 1 vote

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar