Marketing Всичко за SEO

Видове връзки и показатели, които да имате предвид при изграждането на връзки

Tipos de link linkbuilding

Открийте различните видове връзки и параметри, които да имате предвид при изграждането на връзки. Научете как да определяте кои са най-добривте видове връзки.

В предишна статия обяснихме понятието за изграждане на връзки и защо е толкова важно за екстественото позициониране на вашия онлайн магазин. Сега ще рагледаме по-подробно различните видове връзки, които съществуват и показателите, които да се имат предвид преди да инвестирате време и усилия в получаването на която и да е връзка.

 

Видове връзки: връзки за следване и такива, които да не се следват

Първото нещо, което трябва да се направи, за да се разграничат видовите връзки, е разликата между връзки за следване и такива, които не трябва да се следват.

По подразбиране, връзката е начин на установяване на директно отношение между две страници или домейна. Това също така е начин за препоръчване на домейн или страница, към която е свръзана и търсачките я интерпретират така, сякаш използвате собствената си репутация за подкрепяне на сайта на местоназначение. Тези видове връзки са познати като връзки, които не трябва да се следват, но те остават връзки по подразбиране. Терминът „връзки, които не трябва да се следват“ са използва за разграничаване от антонима „връзки за следване“.

Но има много случаи, в които количеството трафик и публикувани връзки на уеб сайта са толкова много, че уеб мастерите не могат да ги контролират и предпочитат да ги защитят и да използват тагове за „връзки, които не трябва да се следват“. Просто казано, този параметър позволява на връзките да продължат да съществуват, но той блокира трансфера на репутация или одобрение на свързания сайт. Нека кажем, че въпреки, че е свързан, той се отдалечава от целевия домейн.

Следователно, когато търсим връзки, които да водят до сайта ни, трябва да имаме предвид, че има някои видове връзки, които получават повече репутация или власт за уеб сайта и други, който, въпреки че Google официално казва, че те не го правят, все пак ще ви помогнат да се позициониране, но на по-ниски позиции. Във всеки случай, най-добре е да опитаме да постигнем естествена връзка между връзките, където количествената разлика между един от видовете връзки и другите не е от съществено значение или може да се интерпретира като такава.

За да направите разлика между един вид връзки и друг, трябва само да разгледате кода на страницата, където е връзката и да видите реда на връзката. Ако тя съдържа етикет rel=“nofollow“, тя не трябва да се следва. Ако няма етикет, тя може да се следва.

Така биха изглеждали връзки за следване и такива, които не трябва да се следват на страницата ви:

linkbuilding-ecommerce-follow

Así se vería, en el código de tu página, un enlace dofollow y uno nofollow

Показатели, които да имате предвид: как да разберете дали един домейн е добър или лош?

Като имаме предвид определението на връзка, вече сте разбрали не е същото да се вземе връзка от домейн с много власт и репутация, като да се вземе връзка от неизвествен блог с един или двама читатели на година. Винаги е по-важно да сте препоръчани от качествени сайтове. Но как да разберете дали даден домейн е добър или лош? Има различни параметри, които измерват авторитета, репутацията и други фактори, които ще ви помогнат да разберете колко удобно би било да поставите връзка към магазина си от въпросния домейн. Ето някои от най-важните:

 

Domain Authority (DA) и Page Authority (PA)

Това е резултат между 1 и 100, който показва авторитета и значението на конкретен домейн или страница, като се взима предвид големия брой фактори, като брой връзки, водещи към домейна, качество на тези връзки, зрялост на уеб сайта, начинът, по който той се оптимизира и др.

Създателят на този показател е Moz. Следователно, въпреки че много други инструменти използват същия показател, най-добрият начин да разберете е да посетите официалния уеб сайт на Moz.com  и да използвате инструмента „Open Site Explorer“.

Колкото са по-високи DA или PA на даден домейн или страница, където ще поставите линка, толкова по-положително ще е да естественото позициониране на вашия онлайн магазин.

 

Citation Flow (CF), Trust Flow (TF) и Topical Trust Flow

Тези показатели са собственост на компанията Majestic SEO. Citation Flow е стойност между 1 и 100 и се използва за определяне на влиянието на конкретен URL адрес, въз основа на брой връзки, към който той води.

В допълнение, Trust Flow измерва качеството URL адреса в частност относно властта и влиянието на домейните, който водят към него, домейните, които водят към тези, които водят към него и т.н., докато се достигне върха на пирамидата. Като предишния параметър, той се представя с цифрена стойност между 1 и 100.

Накрая, Topical Trust Flow е индикатор, който дава ниво на значение на домейн или страница в различни сектори. Majestic създаделят на параметъра, е разделил всички уеб сайтове на 800 категории. Следователно, като се знае коя категория свърза повече и по-добре, Topical Trust Flow може да ви покаже колко е важен домейнът или страницата ви за различните теми или сектори, към които се отнася.

Като вземете предвид тези параметри на Majestic, можете да добиете представа за количеството и качеството на връзките, който има даден уеб сайт или страница. В допълнение, можете допълнително да подобрите и да проверите дали даден свързан домейн има значение за секторите или темите на разговор, които ви интересуват най-много.

Сега като знаете какви видове връзки съществуват в мрежата и как да намерите тези, които са наистина интересни за придобиване за вашия онлайн магазин, можете да започнете да мислите за начини да свържете други домейни към страницата ви. Най-добрият начин е да произвеждате изключително съдържание, което е толкова добро, че други ще го споделят, поради стойността му и не трябва да правите нищо повече. Но има други техники, на които ще ви научим в друга публикация.

Видове връзки и показатели, които да имате предвид при изграждането на връзки
Rate this post

Подобни публикации

Оставете ни коментар