Dropshipping

Всичко, което трябва да знаем за дропшипинга в Amazon

dropshipping-amazon

Да се продават продукти в Amazon, използвайки дропшипинг доставчици, може да бъде гениално решение за всички онези, които искат да си изкарват хляба чрез интернет.

Днес американският гигант е отличен е-пазар в световен мащаб, а количеството трафик, което обработва ежедневно, събужда жестока конкуренция в продажбите чрез неговия портал.

Ако темата Ви интерсува и искате да знаете как работи дропшипингът в Amazon, продължавайте да четете. Да започнете е по-лесно отколкото можете да си представите и чрез тази публикация ще Ви покажем стъпките, които трябва да следвате, за да започнете да използвате дропшипинг на този пазар.

 

Предимствата на продажбите в Amazon

На първо място ще споменем основните предимства, които има Amazon, в сравнение с други е-пазари като eBay, както и в кои случаи е препоръчително да се предпочетат продажбите чрез Amazon пред останалите възможности. В това отношение можем да отбележим, че към днешна дата, Amazon разполага с отличното съотношение между обем на търговията и количеството на конкуриращите се в нея търговци. За разлика от Amazon, eBay е пазар с огромни размери, а конкуренцията на него е неустойчива, особено за онези търговци, които не разполагат с достатъчно ресурси. Друго предимство на Amazon е по-високата средна цена на продукта, което се тълкува като по-висока покупателна сила на клиентите на Amazon.

Общо взето може да се направи заключението, че Amazon е игрално поле, върху което имате възможност да се конкурирате лице в лице с големи предприятия, дори ако сте начинаещ в дропшипинг системата. Искате ли да научите как работи дропшипингът в Amazon? В следващите редове Ви предлагаме кратко ръководство със стъпките, които трябва да следвате, за да изложите Вашите продукти на този пазар.

Ръководство за продажби в Amazon

1. Регистрация в Amazon и избор на план.

Първото нещо, което трябва да направите, е да завършите процеса на регистрация в Amazon. Той не е много по-различен от останалите регистрации, които обикновено се правят на друг тип платформи. Единственото, което трябва да се има предвид е, че по време на регистрацията трябва да определите желания от Вас план. Понастоящем съществуват два типа:

  • Стандартен: този план е безплатен. Можете да продавате ограничен брой артикули чрез Amazon, за което Ви таксуват с фиксирана сума за артикул от 0,75 евро и серия от променливи суми според категорията на продукта и дестинацията, където въпросният продукт трябва да бъде изпратен. Според Amazon, този план е предназначен за онези потребители, които не целят да продадат повече от 35-40 продукта на месец. Ако все още не знаете как се извършва дропшипинг в Amazon и сте начинаещ в сектора, тогава Ви препоръчваме да изберете тази опция.
  • Про: Този план има месечна такса от 39 евро + ДДС, която включва логистичната услуга на Amazon и функционалност, която Ви позволява да се възползвате от ресурсите на компанията за разпространение и обслужване на клиенти. Освен това, няма ограничение в броя на продадените артикули и има още много други предимства, като например статистики с ценни данни, инструменти за оптимално управление на инвентара или продажбите с едно щракване на мишката. Въпреки това, този план не е освободен от някои променливи суми или комисионни от всяка продажба, с които Amazon ще Ви таксува.

 

2. Качете Вашия инвентар и публикувайте Вашите продукти

Следващата стъпка е да качите продуктите, които искате да продавате на уебсайта на Amazon. Трябва просто да изберете един продукт и да свържете Вашата референция с него или, ако е нов продукт, да го създадете от начало. Ако имате Про акаунт, ще можете да използвате опцията за масово качване в блок на много файлове на платформите на Amazon в Италия, Испания, Франция, Германия и Обединеното кралство. При този тип акаунт трябва също да посочите дали желаете да използвате възможностите на логистичната услуга на Amazon. Ако работите с BigBuy, нямате нужда от логистиката на Amazon! От BigBuy ще се погрижим за доставките директно до Вашите клиенти.

Ключов фактор по време на публикуването на продуктите е работата по описанията. Не правете грешката да копирате описания на продукти. Още по-добре е, ако разполагате с оригинални снимки. Това може да помогне на клиента да се реши за Вашия продукт в следващата стъпка.

3. Потребителите на Amazon търсят и купуват Вашите продукти

Както вече споменахме, едно от предимствата на продажбите чрез този тип пазар е големият обем посещения и потребители, които влизат в портала през деня. Не трябва да се тревожите за лансирането на маркетинг кампании, които да привличат трафик или за позиционирането на Вашия онлайн магазин. В това отношение, от съществено значение е да изберете добър продукт, с който ще успеете да спечелите доверието на купувача и, разбира се, да го продадете на добра цена, тъй като това е един от отличаващите фактори, които се взимат под внимание в момента на покупката.

 

4. Следва изпращане на поръчката

След като клиентът приключи процеса на купуване, ще получите известие и ще трябва да му изпратите продукта. В този случай, тъй като извършваме дропшипинг, Вашият снабдител ще се погрижи да изпрати продукта на Вашия клиент с бяла марка.

 

5. Клиентът получава своята покупка и се прилага съответното разпределение на печалбата

След като клиентът получи покупката, направена чрез Amazon, се приспадат съответните суми според различните тарифи за артикул и категория на артикула, определени от Amazon. След това Amazon ще внесе съответната сума във Вашата сметка, която се предоставили по време на процеса на регистрация.

 

Ключовият елемент на тази система: намерете добър дропшипинг доставчик

Както можем да заключим от тази статия, всеки може да публикува и продава своите продукти в Amazon. Лесно е да се извършва дропшипинг в Amazon. Върпеки това, ключът за успеха при прилагането на тази система, е да се намери добър дропшишинг доставчик, който да предоставя добра услуга, най-вече имайки предвид три фактора:

  1. Вашият дропшипинг доставчик трябва да има атрактивни продукти. От обща кулутра се знае, че за да се продаде нещо, то трябва да провокира или да задоволи нуждите на потребителя, на които той е готов да отговори чрез Вашия продукт. Следвайки тази логика, трябва да проучим кои продукти е по-вероятно на бъдат купени и кои не.
  2. Вашият дропшипинг доставчик трябва да Ви предложи конкурентна цена, така че да можете да добавите съответния марж към нея и да бъдете в състояние да продавате конкурентно на е-пазарите. С нищо не помага да имате добър продукт с цена по-висока от тази, която потребителите са готови да платят за него. Без съмнение това е основен фактор.
  3. Вашият дропшипинг доставчик трябва да разполага с бърза и ефективна система за доставка. Освен цената, скоростта и ефективността на доставката са едни от най-ценените фактори в момента на извършване на интернет покупката. Може да имате добър продукт на добра цена, но ако доставката трае дълго, това може да предизвика съществени загуби в продажбите. Нещо много важно тук е да се уверите, че доставките се извършват с Вашата марка или с анонимна опаковка.

Както вече вероятно сте се убедили, да разполагате с добър дропшипинг доставчик, който покрива Вашите нужди, е от съществено значение за успех в дропшипинга в Amazon. Този вид системи на пазарите разполага с услуга за обслужване на клиенти, огромен обем от трафик, изцяло установена репутация, от която можете да се възползвате и следователно едиственият отличителен елемент сред съревноваващите се там търговци е самият продукт. Затова е от съществено значение да намерите дропшипинг доставчик, който да Ви позволи да задоволите всички нужди на Вашите потенциални клиенти чрез атрактивни продукти на добри цени и с добра система за доставки.

В BigBuy работим с много компании, които продават нашите продукти чрез дропшипинг в Amazon. Ако търсите дропшипинг доставчик, за да продавате на пазари като Amazon или Ebay, приканваме Ви да се свържете с нас и да потърсите информация относно този модел продажби, при който няма нужда да складирате стока.

Всичко, което трябва да знаем за дропшипинга в Amazon
3.7 (73.33%) 3 votes

Подобни публикации

Оставете ни коментар