Marketing Twitter Ads В социалните медии

Профил в Twitter за компании: всички начини за подобряване на електронната Ви търговия

twitter-para-empresas

Днес ще говорим за силата на Twitter по отношение на фирмите и как да се възползваме максимално от него. С огромното количество компании на онлайн пазара и следователно огромната конкуренция, която съществува, не е лесно да изпъкнем в интернет пространството. Ето защо трябва да търсим начини за директно привличане на потенциални клиенти и добър способ за това са социалните мрежи.

Не е важно обаче потребителите просто да знаят за Вас, трябва да работите върху присъствието си в социалните мрежи, така че клиентите, към които се стремите, да се интересуват от Вас и да се чувстват като част от общността Ви.

Освен това, друг ключов елемент за бизнеса Ви е фактът, че ще получавате директна обратна връзка от клиентите си чрез социалните мрежи. По този начин можете да сте в постоянен контакт с потребителите, да разберете техните мнения и също така да спечелите нови клиенти. Поради всички тези причини, Twitter е една от платформите, които всеки онлайн маркетинг експерт трябва да използва. Ето защо в тази статия ще проучим значението на Twitter за компаниите и всички начини, за да можем да се възползваме от него.

 

Какво трябва да имате предвид, преди да активирате Twitter профила на компанията Ви?

Както вече споменахме, присъствието на фирми и онлайн магазини в тази социална мрежа е много важно, но преди да активирате профила си, спрете и помислете за следното:

 • Профилът в Twitter изисква постоянно внимание: трябва да се грижите за него, да сте наясно кой коментира Вашите публикации, какво коментира и да качвате съдържание ежедневно.
 • Целевата Ви аудитория използва ли Twitter? Всяка социална мрежа има специфични потребители, които се характеризират главно от потребителски навици, възраст и пол. Трябва да знаете коя е Вашата целева група и да сте наясно коя е социалната мрежа, която аудиторията Ви използва най-много. Ако целевата Ви аудитория са мъже и жени на възраст между 25 и 40 години, Twitter е добър избор. Въпреки това е препоръчително да проучите повече, за да знаете какво харесват клиентите, към които се стремите, каква е покупателната им способност, какво правят в свободното си време или кои устройства използват най-много за сърфиране в интернет.
 • Дръжте под око конкуренцията, опознайте основните си конкуренти и проучете какво правят те в тази социална мрежа. Като наблюдавате това, можете да се учите от техните успехи и грешки. Също така, това е добра тактика, за да можете първи да предложите на техните клиенти оферти и промоции.

 

Защо Twitter е толкова важен за фирмите?

Twitter е социална мрежа, създадена през март 2006 г., която използва принципа на микроблогинга, изпращане и публикуване на кратки съобщения. През цялото това време, от нейното стартиране насам, тя се е превърнала в най-използваната услуга с тези характеристики в целия свят. За да бъдем конкретни, в момента тази социална мрежа има средно 313 милиона активни потребители. 85,48% от потребителите на Twitter следват компании, а корпоративното съдържание, което ги интересува най-много, е информация, свързана със сектора на оферти и промоции, както посочва Кристиан Делгадо в блога си.

Що се отнася до начина на комуникация чрез тази социална мрежа, тук сме изправени пред платформа, чрез която можете лесно, бързо и директно да достигнете до потенциални потребители. За разлика от други социални мрежи, тъй като символите, които можете да използвате, са ограничени, информацията не е изморителна и потребителите могат да решат дали съдържанието им е интересно или не само с един поглед.

По същия начин, Twitter е най-пряката социална мрежа за взаимодействие между потребителите; следователно взаимодействието между клиента и компанията ще бъде много гъвкаво.

 

Съдържанието – най-важното нещо за компаниите в Twitter

Съдържанието, което използвате, ще бъде важен фокус в стратегията Ви, тъй като чрез него ще насърчите лоялността и ще привлечете нови клиенти за електронната си търговия. При управлението на tweet-овете е много важно да вземете предвид следното:

 • Съдържанието трябва да бъде адаптирано към целевата Ви група, всичко, което публикувате, трябва да е така обмислено, че да се обръщате директно към потенциалните си клиенти.
 • Използвайте хаштагове, свързани с Вашия вид електронна търговия, тъй като те ще помогнат на потребителите да Ви намерят. Например, ако имате онлайн магазин за модни стоки и правите публикация за новата си колекция от skinny панталони, препоръчително е да напишете фразата „skinny джинси“ с хаштаг (#skinny джинси). Както в публикацията от марката Lois. Но бъдете внимателни, не бива и да прекалявате с тях.

twitter-empresas-1

 • Ако си сътрудничите с някой, от който се вдъхновявате, не се колебайте да го споменете в публикациите си. По този начин ще постигнете въздействие и видимост, тъй като ще достигнете и до неговите последователи, които освен това са част от Вашата цел.

twitter-empresas-2

 • Включете изображения в най-подходящите tweet-ове, тъй като те ще бъдат по-видими и ще придобият значимост.

Промотиране на продукти, как да промотираме артикули с tweet-ове?

Въпреки че не бива да прекалявате, една от най-важните части на публикациите, които ще правите от своя Twitter профил, ще бъдат tweet-овете за продуктите на Вашия онлайн магазин.

Как да оползотворя максимално 140-те символа? Добър начин да извлечем ползи от това е да добавим кратко описание с името на продукта или категорията, URL връзката на страницата, където се продава продуктът в мрежата, и негово примамливо изображение. Удобно е, че това изображение представя продукта в контекст.

 

twitter-empresas-3

 

Какво друго да имате предвид, когато публикувате в Twitter профила на Вашия електронен магазин?

Първото нещо, което никога не трябва да забравяте, е, че използването единствено на информация за фирмата изморява и натоварва хората. Ако публикувате само такова съдържание, те ще спрат да следват профила Ви и ще загубите последователи. Дейностите, свързани с бизнеса в Twitter, трябва да се простират отвъд това, общувайте с целевата Ви група, вместо само да им говорите за бизнеса си.

Добър начин да разширите вида на съдържанието, което публикувате, е да следвате най-влиятелните хора в този сектор и да споделяте техните публикации, които мислите, че биха представлявали интерес за Вашите последователи. Освен това, ще спечелите доверието на аудиторията си.

В идеалния случай трябва да публикувате редовно, около 3 пъти на ден и по различно време, в зависимост от времевите интервали, през които целевата Ви аудитория може да бъде по-активна в тази социална мрежа.

 

Какво можете да направите, за да бъде Вашият Twitter профил възможно най-активен?

 1. Публикувайте съдържание и новини, подходящи за Вашата индустрия. Ще спрете да разпространявате информация за електронната си търговия и ще привлечете вниманието на последователите си, тъй като те много вероятно ще се заинтересуват.
 2. Трябва да сте в крак с тенденциите, тъй като можете да се възползвате от тях, за да създадете съдържание, което освен това и да се разпространи. Ще получите съдействие и близост от потребителите на Twitter. Подобно на известния случай „Master Chef“ и „León Come Gamba“.

twitter-empresas-4

 1. Винаги бъдете нащрек, когато хората Ви споменават, и следете кои tweet-ове са маркирани като любими и са споделяни най-често. Това ще Ви покаже какъв тип съдържание привлича аудиторията Ви най-много.
 2. Организирането на томбола или състезания обикновено привлича всички потребители и ще Ви помогне да достигнете до повече потенциални клиенти.

Всички тези съвети ще Ви помогнат също така да създадете лоялна общност от потребители.

 

Twitter за компании, перфектната социална мрежа за обслужване на клиенти

Обслужването на клиенти на Вашия онлайн магазин трябва да взима Twitter под голямо внимание, тъй като тази социална мрежа е пряк канал за оплаквания на клиентите или отговаряния на запитвания. В действителност, това е идеалната социална мрежа за обслужване на клиенти, поради непосредствеността и близостта, които осигурява.

Twitter е идеалната социална мрежа за обслужване на клиенти, поради непосредствеността и близостта, които осигурява.

 

По-долу сме изброили редица насоки, които да вземете предвид, когато използвате Twitter като средство за обслужване на клиенти:

 • Когато създавате Twitter акаунт, е важно да се има предвид, че е много вероятно Вашите потребители да го използват като още един начин да бъдат обслужени. Всъщност, те може да предпочитат да Ви пишат съобщение в Twitter, отколкото да Ви се обадят по телефона. Ако това се случи, можем да популяризираме този метод и да им отговорим в tweet формат или просто да ги пренасочим към телефонен номер или формуляр за връзка. Независимо от случая, трябва да сме подготвени, и ако наемем някого да се занимава с обслужването на клиенти, ще трябва да го информираме за процедурата, която да следва.
 • Трябва да се погрижим за всички публикации, където са ни споменали, независимо дали са положителни или отрицателни. Това ще укрепи доверието на нашите клиенти в бизнеса ни. Ако получим негативен коментар, той вероятно ще бъде от потребител, който е претърпял инцидент или е имал проблем с някоя от услугите, които предлага онлайн магазинът ни. Винаги трябва да попитате учтиво за случилото се и да предложите съдействие. Това е една от най-важните части на управлението на Twitter профила Ви, защото ако оплакванията се обработват правилно, ще укрепите имиджа на бранда си. Основната причина е, че показвате загриженост за потребителите си и дори се стараете да върнете клиенти, които поради лошо преживяване, не са планирали да закупят отново стока от онлайн магазина Ви.
 • Взаимодействието с потребителите и откликването на нуждите, които сте идентифицирали чрез Вашите tweet-ове, не само ще създадат общност от лоялни клиенти, но и ще я запазят жива.

Добър пример за обслужване на клиенти чрез Twitter е случаят на Nike, тъй като те имат определен профил, за да се обслужват своите потребители, наречен @Nike_support. Те използват този профил по определен начин, за да помогнат на своите клиенти с всякакви запитвания или проблеми, които могат да възникнат при употребата на продуктите или услугите им.

 

Twitter Analytics – Twitter съюзник за бизнеса

С инструмента за анализ Analytics, предоставен от самата платформа, можете да анализирате цялата работа, която сте извършили в профила си в Twitter.

С него можете да получите много ценна информация, като например кои tweet-ове са получили най-голямо внимание, колко посещения на профила сте имали или колко пъти е спомената компанията Ви. Тези доклади са много релевантни, тъй като те трябва да бъдат анализирани, за да се разбере дали стратегията, върху която се работи, е адекватна или трябва да бъде изменена.

Профил в Twitter за компании: всички начини за подобряване на електронната Ви търговия
Rate this post

Подобни публикации

Оставете ни коментар