Google Plus Marketing

Съвети за оптимизация на профил в Google Plus за електронна търговия

Google Plus е социална мрежа, собственост на Google, както личи от името. Въпреки че употребата на Google Plus не е много широко разпространена, както сред частните потребители, така и сред компаниите, самият факт, че е собственост на най-големия гигант, ни кара да не я забравяме и да я използваме за собствена изгода.

В този пост ще си припомним основните концепции, заобикалящи тази социална мрежа, както и някои съвети, които да следваме, за да извлечем максимална полза от нашия профил в GooglePlus.

 

Kак се създава профил в Google Plus?

Първата стъпка е да се регистрираме в Google Plus. Тъй като най-вероятно сте достигнали до този блог, понеже сте собсвеник на електронен магазин, ще обясним стъпка по стъпка как се създава фирмен профил в Google Plus.

perfil-google-plus-1

Важно е да се знае, че Google прави разлика между лични и фирмени профили. За фирмения профил трябва да влезете на специалната за целта страница Google My Business. След това, за да получите досъп до услугата, натиснете „Започни“. Влизането става чрез имейл адрес на Google (Gmail) или чрез фирмен такъв, свързан с Google.

Следващата стъпка е да се избере една от трите опции, които ни предлага Google за регистрация на нашия бизнес:

perfil-google-plus-2

  • Витрина: идеалната опция, ако нашият бизнес е не само виртуален, като например магазин, ресторант, хотел и др.
  • Зона за услуги: подходяща опция, ако сме се посветили на предлагането на услуги на фирми и частни лица.
  • Марка: перфектната опция за електронни магазини без физически адрес или магазини, които разполагат с уебсайт, на който се намират всички продукти.

Трябва да изберем опцията, която най-много се доближава до нашите нужди. Ако не разполагаме с физически магазин или не желаем да показваме физическия адрес на електрония си магазин, е препоръчително да изберем третата опция.

 

perfil-google-plus-3

 

Готово! Вече имаме своя профил в Google Plus или Google My Business. Оттук насетне ще видим как можем да го оптимизираме.

 

Съвети за максимална полза от Google Plus/Google My Business

Както казахме, в този момент от значение са малките детайли, които могат да бележат разликата между един стандартен профил в Google Plus и възможността да привлечем по-голямо внимание сред нашите потенциални купувачи:

  • Попълнете всяка възможна информация за Вашия бизнес: притежаването на пълен профил в Google Plus е добър знак за Google, който обикновено „награждава“ фирмите с актуална информация. Става дума за данни за контакт, описания, снимки, колекции продукти и др.
  • Обновявайте и споделяте информация: след като попълним статистическите данни, тряба да поддържаме активна страницата Google Plus и да споделяме информация на нея. Можем да публикуваме нови продукти в продажба, промоции, оферти и т.н. Понякога дори можем да споделим някаква информация относно сектора или сферата на нашия бизнес.
  • Контактувайте и взаимодействайте: както казахме в началото на този пост, Google Plus не е масова социална мрежа като Facebook и Twitter, но не бива да я забравяме, тъй като е възможно някой клиент да се свърже с нас чрез нея.
  • Проверявайте мненията: един от добре работещите инструменти на Google са мненията в разделите на Google Plus. От нашия фирмен профил можем да отговаряме на всички получени мнения.
  • Централизирайте информацията: едно от най-позитивните неща, които имат Google Plus и Google My Business е това, че ако всички продукти Google са свързани чрез един единствен акаунт в Gmail, можем да променяме и обновяваме информацията за нашия електронен магазин за всички тях едновременно.
  • Привличайте трафик (и продажби): създаването и поддържането на актуален профил в Google Plus или Google My Business генерира нов канал за трафик към мрежата и в резултат на това могат да се увеличат продажбите.
  • Анализирайте резултатите: Google Plus предлага на всички фирми с профил в тяхната социална мрежа статистки, за да знаят какво е влиянието на техния онлайн бизнес сред потребителите и потенциалните клиенти. Възползвайте се от това!

Това са някои съвети, които да следваме, за да подобрим присъствието си в Google Plus. Но кои ли са другите социални мрежи, които можем да използваме? В статията относно социални мрежи за електронни магазини ще намерите много полезна информация.

Готови ли сте да създадете своя фирмен имидж в Google Plus? Попитайте ни, ако имате въпроси!

Съвети за оптимизация на профил в Google Plus за електронна търговия
Rate this post

Подобни публикации

Оставете ни коментар