Google Adwords, всички подробности Marketing

Adword кампании за мобилни устройства. Видове и препоръки – Наръчник за Adwords (част VII)

Campañas de Google Adwords para móviles

Научете се да използвате Adwords за мобилни устройства. Открийте видовете реклами и съображенията необходими за привличане на потребители, които сърфират на мобилните си устройства. Както вече знаем, алгоритъмът на Google и бисквитките, използвани за сърфиране, могат да открият устройството, което е използвано за проучване на мрежата. На равно с това, Googly Adwords има информация за различните характеристики на всяко едно устройство и ви позволява да сегментирате кампаниите и съответно рекламите, независимо дали са смартфони, таблети или настолни компютри. Следвайки точките в тази статия ще разгледаме някои ключови идеи, които да се вземат предвид при пускане на Adwords кампании за мобилни устройства.

 

Място на рекламата

Мобилните устройства и таблетите предлагат по-голямо разнообразие в това къде да се показват рекламите. Точно както се случва на настолните компютри, Adwords може да покаже реклами, които създаваме, когато сърфираме в интернет, както в резултатите от търсене и в показваната мрежа.

В допълнение, има разлика за настолните компютри: на мобилните устройства и таблетите  Adwords системата ще може същи да показва рекламите ви в мобилни приложения, които са инсталирани на телефоните. Този елемент предоставя нови възможности и видове реклами, които биха могли да се показват на компютър.

 

Видове мобилни Adword реклами

Много от рекламите, които изпозваме за настолни компютри могат също да се използват на мобилни устройства. Имаме предвид рекламите с текст, изображение и динамичен HTML5 формат. Обаче има много различни ексклузивни видове смартфони и таблети: например, приложенията за промотиране на реклами и рекламните приложения с изображения или видео, които могат да насочат потребителя към уеб сайт или страницата за сваляне за приложения в Play Store. Друга индивидуална функция на мобилните реклами е възможността за създаване на реклами „само с повикване“, където щракването започва директно разговор от мобилното ви устройство, без да се налага да посещавате уеб страници.

 

Насочващия модификатор за устройства

Както и създаването на собствени реклами за мобилни устройства, Adwords също така ви позволява да групирате всички свои реклами и кампании и след това да установите насочващия модификатор според използваното устройство.

Но внимавайте: преди да извършите този вид модификация, важно е внимателно да сте прегледали аналитичните данни на уеб сайта си. Инструменти като Google Analytics ни позволяват да разберем от кое устройство хората влизат в сайта ни и, може би още по-важно, от кое устройство те преобразуват най-много. Възможно е потребителите да преобразуват изцяло като видят уеб сайта ви от настолния компютър, но, слек като щракнат през смартфона си, те не остават в него. Ако откриете, че разликата е голяма, важно е да проверите, че всичко работи правилно и че техническа грешка не е причината за загуване на преобразуване. Също така е възможно да видите потребители, които преобразуват много от мобилните си устройства. Ако това е случая, може да е във ваш интерес да увеличите Adwords насочването, за да се появявате сред първите резултати при търсене от тези хора. За да направите това, трябва да се обърнете към конфигурацията на кампанията и да активирате насочващия модификатор на устройството.

Например, ако максимално определения СРС за определена ключова дума е 1,00 евро, можем да играем с този параметър, за да кажем на системата да го увеличи с 10%, 20% или с дадена удачна сума, за да се показва на мобилното устройство. По този начин, можете също така да намалите необходимия процент на насочване.

 

Когато извършвате Adword мобилна кампания, трябва да вземете предвид следните съображения:

  • Проверете представянето на уеб сайта си за мобилно сърфиране: вече го споменахме, но това е важна точна, която заслужава да бъде повторена. Необходимо е да имате онлайн магазин, който е изцяло оптимизиран за мобилни устройства. Компонентите трябва да се адаптират правилно към различни резолюции. Скоростта на зареждане трябва да е оптимална и в най-общи линии, сърфирането трябва да продължи да е полезно, лесно и интуитивно за използване. Безполезно да се привличат хора чрез изпозлване на мобилен трафик, ако опитът на вашия онлайн магазин няма да е идеален.
  • Познавайте добре клиентите и продуктите си: всеки продукт и всяка услуга е по-вероятно да бъде купена, използвайки мобилен телефон, отколкото таблет или настолен компютър. Ще трябва да познавате клиентите си много добре и да познавате всяко устройство, което изпозлват, за да настоите насочването по съответен начин, въз основа на продукта, които искате да промотирате. По този начин избягвате обобщаване като „Ако потребителят е млад, ще използва мобилен телефон, а ако е възрастен, настолен компютър“. Въпреки че това може да ви ориентира, това, което това познание реално ще направи, е да ви позволи да проучите и анализирате уеб сайта си и изпозлването на социалната мрежа. Проучете кои хора го посещават, от къде са и кой преобръща най-много.
  • Установете видовете си реклами спрямо интересите си: всеки бизнес има собствени характерни черти. Като такъв, трябва да определите една или друга стратегия. Например: ако процесът на купуване е усложнен и облужването ви на клиенти е много добро, може би ще се интересувате от използване на реклами с прозваняване. Ако имате мобилно приложение, през което също можете да продавате продуктите си, може би искате да насочите хората към страницата за сваляне на приложението през рекламата си. Трябва да създадете стратегия и да вземете инструментите и различни видове реклама, които най-лесно ще се адаптират към това, което искате да постигнете.
  • Погледнете към бъдещето и не отхвърляйте мобилните телефони: когато създавате кампанията и стратегиите си, трябва също да гледате към бъдещето. И е вярно, че все по-често, мобилните телефони служат също толкова за купуване, колкото и за сърфиране в мрежата. Всъщност, Data Society в Испания класифицира мобилните телефони като „главното устройство, през което хората използват интернет, с 88,3% от потребителите“, което надскача настолните компютри. Следователно, ако все още не сте насочили кампанията и стратегиите си към мобилните устройства, време е да го направите. Взимането предвид на нарастващото използване на мобилните телефони може да се превърне в предимство пред конкуренцията ви.

 

Конфигурирането на вашите мобилни Adwords кампании може да донесе много екстри за клиентите. Освен това, това е много лесен процес и може да работи много добре, ако знаете достатъчно за клиентите си. Този вид кампания може идеално за допълни вашата глобална рекламна стратегия в търсачките и да помогне да придобиете тези потенциални клиенти, които е най-вероятно да празаруват през мобилното си устройство. Ако искате да си припомните какво е Adwords и как може да помогне на бизнеса ви, препоръчваме да продължите да четете нашите публикации.

Adword кампании за мобилни устройства. Видове и препоръки – Наръчник за Adwords (част VII)
Rate this post

Подобни публикации

Оставете ни коментар