Google Adwords Marketing

Adword Kampány mobileszközökre. Tippek és javaslatok-Adwords Útmutató (VII rész)

Campañas de Google Adwords para móviles

Tanuld meg az Adwords használatát mobileszközökön. Fedezd fel a reklámok típusait és a szükséges megfontolásokat, hogy mobileszközeiket használó felhasználókat vonzz Ahogy azt már tudjuk, a Google algoritmus és cookie-k a keresőben felismerik a webes eszközöket. Ugyanígy, a Google Adwords is tudatában vanmindegyik eszköz különböző jellenmzőjével lehetővé téve számodra, hogy kampányod szegmentáld a hirdetéseknek megfelelően, legyen szó smartphones-ról, tabletekről, vagy asztali számítógépekről. Ezen a vonalon haladva tovább, ebben a posztban ismertetünk néhány kulcs ötletet, amelyeket érdemes figyelembe venni Adwords kampány mobileszközökre való alkalmazásakor.

 

Reklámpozícionálás

A mobil eszközök, vagy tablet nagyon változatosak a reklámok megjelenítése tekintetében. Ugyanez történik a személyi számítógépeken, Adwords azokat a reklámokat mutatja, amelyeket mi hoztunk létre miközben az internetet használtuk, tekintve a keresési eredményektől kezdve a hálózati megjelenítésekig.

Ráadásul, különbség van a személyi számítógépek között: Mobil eszközökön és tableteken az Adwords rendszer képes mutatni a hirdetéseket mobilaplikációkban, amely telepítve lett a telefonokra. Ez az elem hirdetések számos új lehetőséget nyújt, amelyeket nem tud megjeleníteni a PC.

 

Mobile Adwords hirdetések típusai

Sok hirdetés, amit asztali számítógépeken használunk, mobilon is használhatóak. Mi itt most a szövegre, képre és dinamikus HTML5 hirdetésekre utalunk. Habár, számos exkluzív típus létezik smartphones-ra és tabletekre: Például, hirdetés promóciós alkalmazés és kép, vagy videó hirdetési alkalmazás, amelyek a felhasználót irányítják a website-ra, vagy honlap letöltésére az alkalmazás számára a Play Store-ban. Másik egyedi jellemzője a mobil hirdetéseknek a lehetőség a “call only” hirdetésekre, ahol egy kattintássa közvetlen hívás történik mobilodról, anélkül, hogy bármilyen weboldalt látogatnál.

 

Pushmódosítások eszközökre

Amikor létrehoztad mobileszközre szánt hirdetéseidet, Adwords lehetővé teszi számodra, hogy csoportosítsd azokat és a kampányokat, következésképp egy push módosítást hoz létre a használt eszköznek megfelelően.

De, legyél tudatában: Mielőtt elvégzed ezt a típusú módosítást, nagyon fontos weboldalad alaposan átdolgozott elemzése. Alkalmazások, min a Google Analytics, lehetővé teszi számunkra, hogy megtudjuk melyik eszközről látogatták oldalunkat a felhasználók, talán ennél is fontosabb, hogy melyik eszközről a legtöbbször. Lehetséges, hogy a felhasználók teljesen átalakítanak, amikor látják weboldaladat egy asztali számítógépről, vagy smartphone-on kattintva, nem ragaszkodnak ehhez. Az nagyszerű, ha észreveszed a különbséget. Az is fontos, hogy ellenőrizd minden megfelelően működik és egy technikai probléma miatt nem veszítesz konverziókat. Az is előfordulhat, hogy a felhasználók sokkal többet konvertálnak mobil eszközökről. Ebben az esetben érdekes lehet számodra az Adwords növelése, hogy magasabban helyezkedjen el ezen emberek keresésekor. Ehhez, a kampány konfigurációjához kell fordulni és aktiválni az eszköz által a push módosításokat.

Például, ha a maximális CPC előre meghatározott egy bizonyos kulcsszóra 1,00 euro értékben, játszhatunk ezzel a paraméterrel mondva a rendszernek növelje 10%,20%, vagy bármilyen megfelelő mértékben a mobilon való megjelenést. Ily módon csökkentheted a megkövetelt push százalékot.

 

Amikor Adwords mobile kampányt hozol létre, a következőket kell figyelembe venni:

  • Ellenőrizd weboldalad teljesítményét mobileszközökön használt keresőkre vonatkozólag. Ahogy azt már említettük is, de ez nagyon fontos pont, így megéri mégegyszer átvenni. Szükséges egy online shop, amely teljesen optimalizálva van mobileszközökre. A komponenseknek megfelelően kell adaptálniuk a különböző felbontásokat. A letöltési sebességnek optimálisnak kell lennie és általánosságban, a navigációnak könnyűnek, használhatónak, hasznosnak kell lennie. Semmi értelme embereket vonzani mobileszközön való forgalomnövekedést generálni, ha online üzleted nem tökéletes.
  • Nagyon jól ismerd meg ügyfeleid és termékeid: MInden terméket és minden szolgáltatást nagyobb valószínűséggel lehet megvásárolni mobilon, vagy tableten, mint asztali számítógépen. Nagyon jól kell ismerned klienseid és megtudni mely eszközt használják, abból a célból, hogy megfelelően tudd alkalmazni a promotálni kívánt termékre alapozott push stratégiát. Ezért ne ess bele olyan általánosításokba, mint például: “Fiatalkorú felhasználó mobileszközt használ, a felnőtt asztali számítógépet”. Bár ezek tájékoztató jellegűek lehetnek számodra, de ami igazán segít, az a weboldalad és közösségi hálózatok használatának elemzése. Tanulmányozd kik látogatják oldalad, honnan és kik konverálják a legtöbbet.
  • Határozd meg az érdekeidnek megfelelő reklám típusát. Minden vállalkozásnak megvan az egyedi sajátossága. Meg kell határozni néhány stratégiát. Például, ha a vásárlási folyamat komplikált, de az ügyfélszolgálat jó, talán a híváson keresztüli hirdetések, mint kommunikációs csatorna lesz érdekes számodra. Ha van mobilalkalmazásod, amellyel megvásárolhatóak termékeid, talán szeretnéd átirányítani az embereket, hogy töltsék be weboldaladat hirdetéseden keresztül. Stratégiát kell kidolgoznod és eszközöket alkalmaznod, differenciálni a különböző típusú hirdetéseket, melyek a legadaptálhatóak céljaid eléréséhez.
  • Tekints a jövőbe és ne mulaszd el a mobileszközök használatát: ha kampányt és stratégiákat hozol létre, a jövőbe kell tekintened, előre gondolkozni. Egyre gyakrabban igaz, hogy a mobilok használata vásárlásra ugyanolyan jellemző, mint használatuk internetezésre. Spanyolországban a Data Society besorolta a mobilokat “88,3%-a a használóknak ezt tekinti fő eszköznek internetezéshez”, megelőzve az asztali számítógépet. Ezért, ha még nincsen kampányod éd stratégiád mobileszközökre, itt az ideje. Haladj együtt a mobil használatának növekedésével, alakítsd előnnyé versenytársaiddal szemben.

A mobil Adwords kampányok konfigurálása nagyon sok extrát jelent ügyfeleid számára. Ráadásul, nagyon egyszerű folyamat a befejezése, teljesítése és nagyon jól tudsz vele dolgozni, ha eléggé ismered ügyfeleidet. Ez a fajta kampány tökéletes a keresőmotorokban a  globális hirdetési stratégiádhoz, segít azon potenciális klienseid összegyűjtésében, akik nagy valószínűséggel használják mobileszközeiket. Ha szeretnéd magad emlékeztetni, mi az Adwords és hogyan segít vállalkozásodnak, ajánljuk, hogy olvasd tovább posztjainkat.

Adword Kampány mobileszközökre. Tippek és javaslatok-Adwords Útmutató (VII rész)
5 (100%) 1 vote

Hasonló posztok

Hagyj megjegyzést