Google Adwords, kleinhandel Marketing

Adwords Campagnes voor mobiele telefoons. Soorten en aanbevelingen – Adwords Gids (deel VII)

Campañas de Google Adwords para móviles

Leer hoe je Adwords kunt gebruiken voor mobiele telefoons. Ontdek de verschillende soorten advertenties en leer waar je rekening mee moet houden om gebruikers aan te trekken die met hun mobiele telefoons online gaan.

Zoals we al weten, kunnen het Google algoritme en de cookies die tijdens het browsen worde bewaard detecteren welk apparaat wordt gebruikt op het internet. Google Adwords is zich bewust van de verschillende kenmerken van deze apparaten en maakt het mogelijk om je campagnes te segmenteren en advertenties aan te passen voor smartphones, tablets en computers. In dit artikel bespreken we een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het creëren van Adwords campagnes voor mobiele apparaten.

 

Positie van de advertentie

Het mobieltje of de tablet bieden meer verscheidenheid bij het laten zien van advertenties. Net als met gewone computers, kan Adwords gecreëerde advertenties laten zien als we op het internet surfen. Dit kan zowel in zoekresultaten als via het displaynetwerk.

Daarnaast is er ook nog een verschil met gewone computers: op mobiele apparaten en tablets kan het Adwords-systeem ook advertenties laten zien die bij geïnstalleerde applicaties horen. Dit element brengt nieuwe mogelijkheden en soorten advertenties die op een computer niet mogelijk zijn.

 

Soorten mobiele telefoons voor Adwords advertenties

Een groot deel van de advertenties die we op onze computer gebruiken, kunnen ook op mobiele apparaten worden gebruikt. Hier hebben we het over teksten, afbeeldingen en dynamische HTML5 advertenties. Er gin echter verschillende soorten smartphones en tablets: er zijn bijvoorbeeld advertentie promotie-applicaties en afbeelding- of video-advertentie applicaties die de gebruiker door kunnen sturen naar een website of een downloadpagina voor de apps in de Play Store. Een ander kenmerk van mobiele advertenties is de mogelijkheid om “call only” advertenties te creëren waarmee er direct naar het bedrijf wordt gebeld, zonder dat de klant naar een website hoeft te gaan.

 

Pushmodificaties voor apparaten

Naast het creëren van je eigen advertenties voor mobiele apparaten, maakt Adwords het ook mogelijk om al je advertenties en campagnes samen te voegen en zo een push modificatie te maken die past bij het apparaat.

Maar pas op: voordat je dit soort modificaties toepast, moet je de analyses van je website goed doorlopen. Met tools zoals Google Analytics kun je zien welke apparaten mensen gebruiken om je website te bekijken en naar welk apparaat zij de website aanpassen. Het is mogelijk dat bezoekers de website gebruiken op een gewone computer, maar dat ze het venster meteen weer wegklikken als ze de website bezoeken met een smartphone. Als je zo’n verschil opmerkt, moet je controleren of alles werkt en dat je geen conversies verliest door een technische fout. Het is ook mogelijk dat je ziet dat gebruikers overschakelen met hun smartphone. Als dit het geval is, kun je een Adwords push vergroten om hoger in de zoekresultaten van deze mensen te verschijnen. Om dit te doen moet je de campagneconfiguratie openen en push modificaties voor apparaten activeren.

Als het maximale vooraf bepaalde CC voor een bepaald sleutelwoord €1.00 is, kunnen we deze parameter aanpassen met 10 of 20 procent. Op die manier kun je het pushpercentage verlagen als dat nodig is.

Bij het uitvoeren van een mobiele campagne via Adwords moet je met de volgende dingen rekening houden:

  • Controleer de prestaties van je website voor mobiele apparaten. Dit hebben we al eerder gezegd, maar het is een erg belangrijk punt. Je moet een webwinkel hebben die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. De verschillende onderdelen moeten zich op de juiste manier aanpassen aan de verschillende resoluties. De laadsnelheid moet goed zijn en de algemene navigatie moet gemakkelijk zijn te gebruiken. Het is nutteloos mensen aantrekken met mobiel verkeer als de ervaring van je webwinkel niet perfect is.
  • Zorg ervoor dat je je klanten en producten goed kent: producten en diensten worden eerder gekocht met een mobiele telefoon dan met een tablet of computer. Je moet je klanten goed kennen en weten welke apparaten ze gebruiken om de pushes goed aan te kunnen passen, gebaseerd op het product dat je wilt promoten. Op deze manier voorkom je generalisaties zoals “als de gebruiker jong is gebruiken ze een mobiele telefoon en als ze volwassen zijn een computer”. Deze kennis maakt het mogelijk om het gebruik van jouw website en social media te bestuderen en analyseren. Onderzoek welke mensen de website bezoeken, waar ze vandaan komen en waar de meeste conversies plaatsvinden.
  • Kies een soort advertentie op basis van je interesses: elk bedrijf heeft karakteristieken. Daarmee kun jee een strategie vaststellen. Als het koopproces ingewikkeld is en je klantenservice erg goed, kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van call only-advertenties. Als je een mobiele app hebt waarmee producten worden gekocht, kun je mensen naar downloadpagina van die app doorsturen. Je moet een strategie creëren en gebruikmaken van verschillende soorten advertenties en tools om de juiste resultaten te bereiken.
  • Kijk naar de toekomst en doe mobiele apparaten niet te kort: bij het creëren van campagnes en strategieën moet je naar de toekomst kijken. Mobiele telefoons worden steeds vaker gebruikt om het internet op te gaan en producten te kopen. De Data Society in Spanje heeft mobieltjes geclassificeerd als “het apparaat dat door 88.3% van alle gebruikers wordt gebruikt om het internet op te gaan”. Dit is meer dan computers. Als je campagnes en strategieën nog niet op mobiele apparaten hebt gericht, moet je dat nu gaan doen. Als je goed op de hoogte bent van de groei in mobiele telefoons, kun je de concurrentie voor zijn.

Het configureren van je mobiele Adwords campagnes kan voor veel nieuwe klanten zorgen. Het is een simpel proces en kan goed werken als je genoeg informatie hebt over je klanten. Dit soort campagne kan goed worden gecombineerd met je globale advertentiestrategie in zoekmachines en helpt met het verwerven van potentiële klanten die vaker aankopen doen via hun mobiele telefoon.  Lees onze andere artikelen als je meer wilt leren over wat Adwords is en hoe het jouw bedrijf kan helpen.

Adwords Campagnes voor mobiele telefoons. Soorten en aanbevelingen – Adwords Gids (deel VII)
Rate this post

Gerelateerd

Plaats een opmerking