Google Adwords Marketing

Campanii Adwords pentru telefoane mobile. Tipuri și recomandări – Ghid Adwords (partea a VII-a)

Campañas de Google Adwords para móviles

Aflați cum să utilizați Adwords pentru telefoane mobile. Descoperiți tipurile de anunțuri și considerațiile necesare pentru a-i atrage pe utilizatorii care navighează de pe mobil.

 Așa cum știți deja, algoritmul Google și cookie-urile utilizate în timpul navigării pot detecta dispozitivul folosit pentru explorarea paginii web. În egală măsură, Google Adwords este conștient de diferitele particularități pe care fiecare dispozitiv le are și permite segmentarea campaniilor și a anunțurilor dvs. în funcție de acesta, fie că este vorba de smartphone-uri, tablete sau calculatoare cu unitate incorporată. Urmând această linie de idei, în acest post vom prezenta câteva elemente cheie de luat în calcul atunci când proiectați campaniile Adwords pentru dispozitive mobile.

 

Poziționarea anunțurilor

Dispozitivul mobil sau tableta oferă diversitate mai mare la afișarea anunțurilor. La fel cum se întâmplă și în cazul calculatoarelor cu unitate incorporată, Adwords este capabil să afișeze anunțurile care se creează atunci când navigăm pe Internet, atât în rezultatele căutării, cât și în toată rețeaua de display.

De asemenea, există o diferență față de calculatoarele cu unitate incorporată: în dispozitivele mobile și tablete, sistemul Adwords va putea afișa anunțurile dvs. și în aplicațiile mobile instalate în dispozitiv. Acest factor oferă o gamă largă de posibilități și tipuri de anunțuri noi care nu ar putea fi afișate într-un PC.

 

Tipuri de anunțuri Adwords pentru mobile

Multe din anunțurile pe care le utilizăm într-un calculator cu unitate integrată ne pot servi și pentru un mobil. Ne referim aici la anunțuri cu text, cu imagini sau anunțuri HTML5 dinamice. Cu toate acestea, există numeroase tipologii exclusive pentru smartphone-uri și tablete: De exemplu, anunțuri despre promovarea aplicațiilor și anunțuri cu imagini sau videoclipuri în aplicații, care pot să direcționeze utilizatorul către un site web sau către pagina de descărcare a app-urilor în Play Store. Altă caracteristică a mobilelor este posibilitatea de a crea anunțuri „numai apeluri”, de aici puteți efectua un apel direct de pe mobil cu un simplu clic, fără a trece prin nicio pagină web.

 

Modificatorul licitărilor în funcție de dispozitivul folosit

Pe lângă crearea propriilor anunțuri pentru dispozitive mobile, Adwords permite și gruparea tuturor anunțurilor și campaniilor dvs. și, ulterior, stabilirea unui modificator al licitării în funcție de dispozitivul folosit.

Dar, atenție! Înainte de a efectua acest tip de modificări, este important să verificați bine analitica paginii dvs. web. Instrumente precum Google Analytics vă vor permite să știți ce dispozitiv folosește lumea pentru a accesa site-ul dvs. și, poate chiar mai important, de pe ce dispozitiv fac cele mai multe conversii. Este posibil ca utilizatorii să aibă succes în conversii când văd pagina dvs. web de pe un calculator cu unitate integrată, dar că atunci când intră de pe smartphone-ul lor, o abandonează mai repede. Dacă observați că diferența este mare, este important să verificați dacă totul funcționează corect și că nicio eroare tehnică nu provoacă pierderea conversiilor. De asemenea, este posibil să vedeți că utilizatorii convertesc mai bine de pe dispozitivul lor mobil. Dacă ar fi așa, v-ar putea interesa să măriți licitarea Adwords pentru a putea fi mai prezent în căutările acestor persoane. Pentru a realiza acest lucru, va trebui să mergeți la configurarea campaniei și să activați modificatorul licitărilor in funcție de dispozitivul utilizat.

De exemplu, dacă CPC-ul maxim predeterminat pentru un cuvânt cheie concret este 1,00€, vă puteți juca cu acest parametru pentru a-i spune sistemului să mărească licitarea cu 10%, cu 20% sau cu suma pe care o considerăm potrivită când anunțul se afișează pe mobil. În același mod, s-ar putea reduce licitarea cu procentul dorit.

 

Când promovați o campanie Adwords pe mobile, ar trebui să aveți în vedere următoarele considerații:

  • Verificați performanța site-ului dvs. web pentru mobile: Am comentat deja acest lucru, însă este un punct atât de important încât merită repetat. Trebuie să aveți un magazin online complet optimizat pentru dispozitive mobile. Elementele trebuie să se adapteze corect la diferitele rezoluții. Viteza de încărcare trebuie să fie optimă și, în general, navigarea trebuie să fie în continuare utilă, ușoară și intuitivă. Nu servește la nimic dacă atrageți persoane care utilizează mobilul dacă experiența în magazinul dvs. online nu va fi prea plăcută.
  • Cunoașteți-vă bine clienții și produsele: Există probabilitate mai mare ca fiecare produs și fiecare serviciu să fie cumpărat de pe un telefon mobil, o tabletă sau un calculator cu unitate integrată. Trebuie să vă cunoașteți foarte bine clienții și să știți ce dispozitiv utilizează pentru a adapta sumele licitate în funcție de produsul pe care doriți să-l promovați. În acest sens, evitați generalizări precum „Dacă utilizatorul este tânăr, va utiliza mobilul, iar dacă este adult, calculatorul cu unitate integrată”. Deși ele vă pot orienta, pentru ca într-adevăr să știți acest lucru trebuie să analizați analitica paginii dvs. web și a rețelelor sociale. Analizați ce persoane vă vizitează, de unde și cine are mai mult succes în conversii.
  • Stabiliți-vă tipurile de anunțuri în funcție de interesele dvs.: Fiecare afacere are caracteristici proprii. În funcție de acest lucru va trebui să creați o strategie sau alta. De exemplu, dacă procesul de cumpărare este complicat, iar serviciul clienți este foarte bun, poate vă interesează utilizarea anunțurilor cu extensii de apel. Dacă aveți o aplicație pentru mobile unde vindeți și produsele dvs., poate vă interesează să direcționați anunțurile către mobile pentru descărcarea aplicației. Ar trebui să creați și să folosiți instrumentele și tipologiile de anunțuri care se potrivesc cel mai bine cu ceea ce doriți să obțineți.
  • Gândiți-vă la viitor și nu subestimați telefonul mobil: Când vă creați campaniile și strategiile trebuie să vă gândiți și la viitor. Este adevărat că telefonul mobil este utilizat din ce în ce mai mult atât pentru a face cumpărături, cât și pentru a naviga pe Internet. De fapt, Societatea Informațională în Spania a clasificat mobilul ca „principalul dispozitiv de pe care spaniolii intră pe Internet, cu 88,3% dintre utilizatori”, depășind calculatorul cu unitate integrată. Așadar, dacă încă nu ați direcționat strategia și campaniile către dispozitivul mobil, este timpul să o faceți. Adaptarea la utilizarea din ce în ce mai frecventă a dispozitivului mobil poate deveni un avantaj în fața concurenților dvs.

Configurarea campaniilor Adwords pentru Mobile vă poate atrage mulți clienți extra. De asemenea, este un proces foarte simplu de completat și care poate funcționa excelent dacă vă cunoașteți clienții suficient de bine. Acest gen de campanii sunt perfecte pentru a vă completa strategia globală pe motoarele de căutare și pentru a dobândi astfel potențialii clienți care preferă să-și efectueze cumpărăturile de pe mobil. Dacă doriți să recapitulați ce este Adwords și cum vă poate ajuta în afacerea dvs., vă recomandăm să citiți în continuare articolele noastre.

Campanii Adwords pentru telefoane mobile. Tipuri și recomandări – Ghid Adwords (partea a VII-a)
Rate this post

Articole conexe

Lăsați un comentariu