Categories Totul despre dropshipping

Ce este dropshipping-ul: Tot ceea ce ar trebui să știți

Dropshipping-ul este o opțiune care capătă din ce în ce mai multă relevanță ca model de afaceri viabil pentru magazinele online. Acest model de distribuție, care scutește proprietarul ecommerce-ului de sarcinile logistice, este strâns legat de vânzarea online. De aceea, înainte de a începe să analizăm ce este dropshipping-ul și cu ce poate ajuta un magazin online, haideți să ne întoarcem puțin înapoi. 

 

Dropshipping-ul și ecommerce-ul

De mai mulți ani, ecommerce-ul în Europa a început să crească foarte rapid. De fapt, potrivit datelor unui studiu lansat de IAB Spain și Elogia, 74% dintre utilizatorii de Internet în Europa cumpără online. Adică, 3 din 4 persoane! Au trecut vremurile în care lumea nu avea încredere să plătească cu cardul de credit pe Internet. Bineînțeles, acest fapt nu a trecut neobservat pentru cei care sunt în căutare de afaceri, care s-au aventurat să creeze magazine online cu care să acopere această nouă nevoie a potențialilor clienți. Cu mai mult sau mai puțin succes, s-au deschis mii de ecommerce-uri, care și-au făcut loc în rutina zilnică a utilizatorilor lor.

Și cu toate că unul dintre principalele beneficii ale unui magazin online este o reducere substanțială a costurilor fixe (nu trebuie să plătiți chiria unui spațiu comercial, nici salariul vânzătorilor, nici apă sau lumină) există o problemă comună pentru întreprinzătorii offline și online: stocul. Dacă doriți să vindeți, trebuie să stocați produsele pentru a le putea pregăti pentru livrare și a le trimite clienților dvs. Acest lucru vă poate face să cheltuiți bani fără rost pentru magazinul dvs. online și să aveți mai puține avantaje în comparație cu un magazin fizic. Dar stați liniștit: dropshipping-ul este deja aici!

Potrivit cuvintelor lui Salvador Esteve, Co-Founder al BigBuy, dropshipping-ul este „un model de afacere care face posibilă înființarea unui ecommerce cu mii de referințe fără a fi nevoie să acumulați stoc de niciun fel. Și când ați depășit acest pas de gestionare a stocului, toate celelalte merg mult mai rapid. Când vine vorba de BigBuy, ne ocupăm de tot ceea ce are legătură cu depozitarea, pregătirea fiecărei comenzi cu packagingul corespunzător și livrarea către client”.

Dar, să nu ne oprim aici. Haideți să analizăm situația mai în profunzime.

 

Dropshipping: Ce este și cum funcționează

Practic, dropshipping-ul înseamnă lucrul următor: consumatorul final cumpără un produs de pe un magazin online, iar distribuitorul primește comanda. Odată efectuată, însuși angrosistul dropshipping este cel care livrează produsul dvs. către consumator.

Dar ca să nu existe îndoieli despre ce este dropshipping-ul și cum funcționează, să luăm ca exemplu un caz practic:

 1. Jorge vrea să cumpere un parfum de pe Internet și să îi fie livrat la domiciliu. Caută pe Google „parfum Armani pentru bărbați”, găsește un magazin online numit „Parfumeria Amélie” și decide să-l cumpere de acolo. Efectuează plata și dă datele sale pentru livrare.
 2. Marta, proprietara Parfumeriei Amélie, primește comanda lui Jorge. Ea lucrează cu BigBuy, așa că nu trebuie să trimită nimic. Pur și simplu accesează pagina web BigBuy și comandă parfumul Giorgio Armani, achiziționându-l la un preț redus de angrosist.
 3. Când BigBuy primește comanda, îl împachetează într-un packaging pe care la datele expeditorului apar numele și adresa Parfumeriei Amélie. Odată pregătit, îl livrează direct lui Jorge.
 4. Jorge primește parfumul său la timp, fără să știe că BigBuy a fost implicat în livrare. Lasă un comentariu pozitiv pentru Parfumeria Amélie și o recomandă partenerei sale și familiei acesteia pentru a comanda parfumuri de acolo.
 5. Marta are un client nou mulțumit și obține ca profit diferența între prețul engros de pe BigBuy și PVP-ul la care i-a vândut parfumul lui Jorge.

 

Un exemplu de dropshipping cu BigBuy

 

Și gata! Marta se poate ocupa de atragerea clienților și de optimizarea magazinului pentru a vinde cât mai mult posibil. Nu trebuie să-și facă griji pentru depozitarea produsului, pregătirea și livrarea acestuia.

Aceasta este o modalitate bună de a explica ce este dropshipping-ul și cum funcționează în linii generale.

 

Avantajele dropshipping-ului

Odată ce am explicat ce înseamnă dropshipping-ul, vom prezenta pe scurt principalele avantaje de a lucra cu dropshipping.

 • Bineînțeles, veți fi scutit de gestionarea stocului. Dar am clarificat acest lucru în paragrafele anterioare! Cum nu se putea altfel, acest aspect implică o economisire financiară semnificativă (ceea ce reduce riscul dvs. de a înregistra pierderi în cazul în care afacerea nu va funcționa). Având în vedere că nu trebuie să gestionați stoc, nu va trebui să investiți în depozitare și nici în întreținere. „Aceasta este principala atracție a dropshipping-ului”, afirmă Salvador Esteve. „Vă permite să vă ocupați de vânzări și să înregistrați profit maxim fără a vă preocupa de aspectele logistice”.
 • Să demarați o afacere este mai ușor și rapid ca niciodată: Veți cheltui doar ce vă va costa crearea magazinului dvs. online. Dacă, în plus, subcontractați servicii pentru crearea acestuia, puteți avea ecommerce-ul pregătit într-un timp mult mai scurt decât vă puteți imagina. Furnizorul dropshipping se va ocupa de tot. „Furnizorul dvs. trebuie să devină operatorul dvs. logistic global, cu tot ceea ce acest lucru implică”, spune Esteve. „Trebuie să gestioneze toată marfa din stoc, să înregistreze comanda, să facă pickingul, să pregătească pachetul pentru livrare și să se coordoneze cu firmele de curierat corespunzătoare pentru fiecare zonă”. „În plus, la BigBuy le oferim distribuitorilor noștri în panoul lor de control toată informația despre stadiul comenzilor lor. Pot urmări fiecare comandă după numărul de tracking și primesc suport post-vânzare în cazul în care doresc să consulte orice aspect legat de livrare”.
 • Faptul că nu trebuie să vă preocupați de depozitare și livrare vă lasă mult timp pentru ceea ce este cu adevărat important într-un ecommerce: Să vindeți. Prin delegarea muncii către un angrosist dropshipping vă puteți ocupa de a atrage cât mai mult trafic calificat posibil pe magazinul dvs. și de a încuraja publicul să cumpere acele produse pe care le-ați pus la dispoziție cu atâta grijă. Veți putea întrebuința resursele, atât financiare, cât și referitoare la timp, pentru ca ecommerce-ul dvs. să ajungă acolo unde trebuie.
 • Colaborarea cu un angrosist dropshipping vă permite să oferiți un catalog foarte amplu, pe care cu greu îl puteți avea dacă lucrați singur. În plus, va fi actualizat în mod constant, fără ca dvs. să vă faceți griji pentru acest lucru. „La BigBuy avem peste 21.000 de referințe și căutăm în continuu noi articole pentru a le include în oferta noastră”, confirmă Esteve.
 • Afacerea dvs. va evolua 100%. Într-un comerț tradițional, evoluția se poate vedea limitată de lucruri atât de simple precum dimensiunea spațiului dvs. comercial. Pentru a putea crește, proprietarul va trebui să caute un nou spațiu, cu cheltuielile pe care acest lucru le presupune (și nu este vorba numai de chirie. În cazul în care vă schimbați zona, va trebui să lansați o campanie de publicitate pentru a face cunoscută noua dvs. locație și asta nu este gratis). Și, deși un ecommerce care nu lucrează cu dropshipping poate evolua mult mai ușor decât unul fizic, adevărata diferență este făcută de munca cu dropshipping. Acest model de distribuție vă permite să puteți atrage către magazinul dvs. tot traficul pe care îl doriți, fără să riscați să vindeți prea mult și să nu puteți gestiona comenzile. Furnizorul dropshipping se va ocupa de toate comenzile dvs. pentru ca ele să ajungă la timp și cu numele dvs.

 

Sfaturi pentru alegerea unui furnizor dropshipping

Furnizorul dropshipping pe care îl veți alege va determina, într-o mare măsură, succesul magazinului dvs. În cele din urmă, să îi delegați atâtea lucruri este comod, dar implică și multă responsabilitate. Din fericire, există multe companii, ca BigBuy, care au o experiență îndelungată și care vă pot oferi un serviciu foarte bun. Dar pentru a le putea găsi, vă dăm câteva sfaturi:

 • Căutați un furnizor dropshipping care să nu fie intermediar! Să distribuie propriul stoc. La BigBuy suntem un dropshipper cu un depozit logistic de 20.000 m², din care distribuim câteva zeci de mii de referințe. Întotdeauna va fi mai interesant să lucrați direct cu angrosistul, deoarece un intermediar care nu dispune de stoc vă va direcționa, în cele din urmă, către o companie angrosistă cum suntem noi.  La BigBuy suntem fruntași în afacerea B2B și în vânzările online și offline. Acest volum de vânzări ne permite să cumpărăm direct de la fabricanți și să economisim în cheltuieli legate de intermediari. Până la urmă, acest lucru duce la o experiență mai bună pentru clienții noștri, care pot achiziționa articolele noastre la prețuri extrem de competitive.
 • Să nu vă ofere doar articolele, ci și magazinul dropshipping. BigBuy, de exemplu, oferă soluții la cheie când vine vorba de magazine dropshipping create cu PrestaShop, care vă permit să uitați de griji pentru partea cea mai tehnică. Cel mai important la aceste magazine este să fie complet sincronizate cu BigBuy. „Este extrem de confortabil să lucrați direct cu angrosistul deoarece munca acestor companii este de a-și vinde produsele și nu pagini web. Pentru noi, vânzarea unui magazin dropshipping nu reprezintă decât un pas în plus cu care să-l sprijinim pe distribuitor în vânzarea articolelor de pe ecommerce-ul său. În plus, dacă mai târziu se decide să lucreze cu alt furnizor, o va putea face fără niciun fel de problemă, iar magazinul îi aparține 100%”.
 • Să fie specialist în gama de produse pe care doriți să le vindeți. Până la urmă, acel furnizor va fi responsabil pentru ca un articol să fie primit corespunzător sau nu de către client. Ideal este ca furnizorul dvs. dropshipping să aibă un catalog amplu, pentru a nu fi nevoit să apelați la diverși angrosiști. La BigBuy, de exemplu, dispunem de peste 21.000 de referințe de toate felurile: cadouri neobișnuite, parfumuri, articole pentru casă… Dar Salvador Esteve face o mențiune în acest sens: „Deși la BigBuy suntem angrosiști și vindem de toate, nu recomandăm ca ecommerce-ul dvs. să fie atât de general. Pentru a vinde mai mult, ideal este să găsiți o nișă (cum ar fi produse de bucătărie, de exemplu) și să vă specializați în acest domeniu. Astfel, întotdeauna vă va fi mai ușor să vă faceți remarcat și să vă poziționați mai bine dacă vă adresați unei nișe concrete de pe piață decât dacă încercați să acoperiți prea multe domenii”.
 • Este interesant să verificați dacă furnizorul vă permite să comandați un singur produs sau dacă, din contră, are stabilită o comandă minimă. În cazul BigBuy, de exemplu, este posibilă achiziționarea de produse la bucată și fără a pierde, din această cauză, prețurile de angrosist.
 • Unul din principalele avantaje ale unui ecommerce în comparație cu un magazin fizic este cât de ușor se pot depăși frontierele țărilor. Dacă magazinul dvs. funcționează bine, cel mai probabil va trebui să îl traduceți în mai multe limbi și să începeți să vindeți în străinătate. De aceea, vă recomandăm să fiți previzibil și să apelați la un furnizor dropshipping care să fie capabil de a gestiona livrări către clienți de oriunde. BigBuy oferă livrări în toată Europa (și, de fapt, în toată lumea. Deși prețurile sunt extrem de competitive pentru regiunea europeană).
 • „Furnizorul dvs. dropshipping ar trebui să vă ofere diverse modalități de plată, pentru a alege varianta care vă convine cel mai mult”, afirmă Salvador Esteve. „La BigBuy am stabilit o plată foarte confortabilă prin modalitatea numită <pușculița>. Este vorba de un sold pe care îl aveți în cont și pe care îl puteți încărca, prin transfer. Cu toate acestea, oferim și alte opțiuni de plată, cum ar fi plata la livrare, cu card bancar sau prin PayPal”.

 

 

 • Livrarea să fie anonimă: Aceasta este una dintre bazele dropshipping-ului, dar asigurați-vă că furnizorul dvs. îndeplinește această condiție. În fața clientului, angrosistul ar trebui să fie absolut invizibil. În cazul clienților BigBuy este complet anonim. Clientul își primește comanda cu numele distribuitorului de la care a cumpărat articolul, fără ca logoul sau adresa BigBuy să apară în niciun fel.
 • Căutați un furnizor cu o reputație bună și care să vă inspire încredere. Poate părea un sfat mult prea „de bază”, dar acesta este un aspect foarte important. Deși nu există „reputație excelentă” (nicio companie nu este perfectă și mereu veți găsi clienți nemulțumiți), un așa-zis furnizor dropshipping a încercat să înșele pe mai mult de un client. Încercați să lucrați la sigur și evitați probleme cu companiile care nu prezintă încredere.

 

Diverse concluzii referitoare la dropshipping

În acest articol am vorbit despre ce este dropshipping-ul, cum funcționează și care sunt avantajele pentru cei care se hotărăsc și se aventurează în vânzările pe Internet. Acum că deja știți aspectele principale ale acestui model de afaceri, haideți să vedem o serie de concluzii principale de care trebuie să țineți cont:

 • Pentru Salvador Esteve, de la BigBuy, cel mai important punct este să aveți informații legate de marketingul online. „Deși lucrând în colaborare cu un furnizor dropshipping proprietarii unui ecommerce sunt scutiți de multe sarcini, le lasă acestora partea cea mai importantă, care este vânzarea. Ei sunt responsabili de a crea o strategie social media bună, de a-și configura campaniile de Adwords și, în termeni generali, de a fi la curent cu ultimele tendințe în marketing online și de a le pune în practică în magazinul lor”. „În termeni generali, ceea ce vreau să spun este că dacă distribuitorul nu știe cum să administreze o afacere digitală, ecommerce-ul său nu va vinde conform așteptărilor. De aceea le recomandăm clienților noștri să învețe despre marketing online și să nu îi creadă pe acei „guru” care promit că pur și simplu stând pe Internet vor avea încasări. O afacere pe Internet necesită o investiție mai mică decât una fizică și poate evolua mult mai ușor, însă efortul și orele de muncă necesare pentru a obține profit sunt în continuare fundamentale pentru a avea succes”.
 • Furnizorul dropshipping pe care îl veți alege va fi piatra de temelie pentru satisfacția clienților dvs. Asigurați-vă că lucrați cu unul de încredere, cu experiență și care să vă permită să vă extindeți cât mai mult posibil, inclusiv în țări cu limbi diferite.
 • Deși, așa cum se întâmplă peste tot, trebuie să faceți o investiție inițială, dropshipping-ul oferă multe avantaje în cazul în care doriți să lansați un ecommerce fără să cheltuiți prea mulți bani. Nu uitați că întotdeauna vă va fi mai ușor să vă poziționați într-o nișă concretă de pe piață și că, cu cât aveți mai mult trafic, cu atât aveți mai multe posibilități de vânzare. Destinați publicității o parte din bugetul dvs., analizați, optimizați și vindeți din ce în ce mai mult și mai bine.

Sperăm că v-am ajutat cu acest articol despre ce este dropshipping-ul. La BigBuy suntem un furnizor dropshipping lider în Europa și dispunem de peste 21.000 de referințe de orice fel. Din depozitul nostru de 20.000m² oferim servicii clienților din 24 de țări. Vă încurajăm să ne cunoașteți și să vă lansați cu această opțiune extraordinară care este dropshipping-ul. Vă așteptăm!

Ce este dropshipping-ul: Tot ceea ce ar trebui să știți
4.2 (83.33%) 12 votes
Ana Camarena

Share
Published by
Ana Camarena

Recent Posts

 • Noutăți BigBuy

Noi agenții de transport și tarife mai bune la BigBuy

La BigBuy lucrăm în continuare pentru a oferi mai multe opțiuni de expediere și tarife mai bune de transport pentru…

3 ani ago
 • În cadrul social media
 • Marketing
 • SEO

Ce este și cum mă poate ajuta Influencer Marketingul?

Descoperiți în ce constă această strategie de marketing care a fost utilizată de mult timp de cele mai importante branduri…

4 ani ago
 • Totul despre dropshipping

Dropshipping cu eBay: Tot ce trebuie să știți

Vânzarea articolelor pe eBay cu sistemul dropshipping este o opțiune pentru oricine dorește să își desfășoare activitatea în lumea afacerilor…

4 ani ago
 • Google Shopping
 • Marketing

Ce este Google Shopping? Tutorial pentru a vă începe vânzările – Ghid Google Shopping (partea I-a)

In acest tutorial veți afla ce este Google Shopping, cum funcționează și avantajele de a vinde pe Google Shopping pentru…

4 ani ago
 • email marketing
 • Marketing

Email marketing pentru e-commerce, cea mai importantă metodă din strategia noastră de marketing online

Știai că email marketing-ul vinde mai mult decât rețelele sociale? Îți vom dezvălui punctele cheie pentru a profita din plin…

4 ani ago
 • Ecommerce
 • Importanța loialității

Strategii de loialitate pentru ecommerce

Aflați care sunt diversele strategii de loialitate pe care le puteți aplica în ecommerce-ul dvs. pentru a vă îmbunătăți relația…

4 ani ago