Analiza spleta Marketing

Kaj je Analytics in kako bi lahko pomagal moji e-spletni trgovini?

Google Analytics para ecommerce en negocios dropshipping

Odkrijte, kaj je to Analytics in kako bi lahko pomagal pri optimiziranju tvojega posla. Pridobite si vse informacije za najboljše odločitve.

Google Analytics je brezplačna Google rešitev, ki vam omogoča stalni nadzor vseh aktivnosti na vaši spletni strani. Preko nadzora promera in spletne analize težav, vam Analytics ponuja podatke za boljše razumevanje uporabnikov in njihovega vedenja pri brskanju in interakciji z našo spletno trgovino. Če ne veste, kaj Google Analytics je, in bi želeli videt, kaj lahko z njim pridobite, potem jo tole za vas.

Le z opisom, si lahko predstavljate, kako pomembna je pravilna uporaba Analytics ter imeti kapaciteto za pravilno interpretacijo podatkov, ki nam jih to brezplačno Google orodje ponuja. Vendar vam bomo pokazali glavne podatke, ki jih lahko pridobimo iz poročil Google Analytics ter kako jih lahko uporabite za optimizacijo vaše strani.

 

Podatki o tem, kdo je vaša ciljna publika

Z Google Analytics lahko pridobite veliko podatkov o vaši publiki. Lahko boste pridobili demografske podatke, kot so starost, država, mesto ali celo spol uporabnikov, ki so obiskali vašo spletno stran. Poleg tega boste lahko našli sredstva, ki jih uporabljajo za brskanje in interakcijo z našo spletno trgovino. Analytics vam lahko prikaže primerjavo za delitev uporabnikov na podlagi naprave, ki jo uporabljajo za obisk strani. Pridobljeni podatki bodo služili boljšemu razumevanju vaše publike. Vse to je lahko pripomore k zaznavi poslovnih prednosti ali morebitnih pomanjkljivosti.

 

Podatki o vedenju

Analytics lahko vrže luč tudi na podatke o vedenju različnih uporabnikov, ki obiščejo trgovino. Preko teh podatvko lahko vidimo, koliko časa uporabniki porabijo na spletni strani, katere strani so najbolj pogoste, zaradi katerij uporabniki končajo sejo, itd. Podatki o vedenju so bistvenega pomena za razumevanje kako uporabniki medsebojno delujejo s to spletno stranjo, za zaznavo, kje se postopek nakupa prekini in da se uporabniku lahko ponudi optimalna izkušnja.

 

Podatki o kanalih za nakup

S pravilno konfiguracijo Google Analytics prikaže delovanje in posebnosti vsakega od kanalov za nakup. Preko teh vrst poročil lahko preverite, kateri so tisti, ki prinašajo največ prometa vaši spletni strani ter kvaliteto vsakega izmed njih. Poleg tega lahko lahko razdelite katero od ponujenih metrik, tako s strani publike, kot s strani kanala za pridobivanje. Brez dvoma vam podatki o nakupu lahko pomagajo pri optimalni porazdelitvi vašega proračuna za marketing ter videti, kakšen učinek imajo na vaš posel.

 

Dejstva o vaših ciljih ali pretvorbe

Analytics omogoča tudi konfiguracijo ter nastavitev ciljev pretvorbe. Pretvorba se šteje, ko katerikoli uporabnik izpolni dejanje, ki smo ga prej nastavili. Najbolj pogoste pretvorbe so zaključek nakupa, registracija na novice ali pošiljanje kontaktnega obrazca. S temi podatki, lahko Analytics nastavi strošek pretvorbe, ga razdeli po kanalih ali pregledajo pot, ki so jo ubrali uporabniki za dopolnitev podatkov. In še veliko več podatkov, da boste imeli kar največ možnih podatkov za sprejemanje najboljših odločitev na podlagi statistike vašega posla.

Sedaj veste, kaj Analytics je in kako vam lahko pomaga pri vašem poslu. V naslednji objavi vam bomo ponudili več informacij o tem brezplačnem Google orodju in praksi uglastive vašega panela. Hkrati vas bomo naučili, kako nastaviti potrebno kodo, da Analytics začne zbirati podatke o vašem poslu na vaši spletni strani.

Na koncu velja omeniti, da Google Analytics lahko sledi in zibra podatke iz mobilnih aplikacij ter katerekoli druge virtualne naprake, povezane z vašo trgovino (kioski, konzole za igranje itd.). Vse to, ne da bi imeli podatke o vaši spletni strani, ampak vseh elementov vašega poslovnega modela.

Kaj je Analytics in kako bi lahko pomagal moji e-spletni trgovini?
3.7 (73.33%) 3 votes

Povezani članki

Pustite komentar