Marketing SEO

Kaj je izgradnja povezav in kako lahko vpliva na mojo spletno trgovino?

Qué es linkbuilding y cómo afecta a un ecommerce

Če ne veste kaj je izgradnja povezav, potem boste v tej objavi izvedeli kaj je, poleg tega pa boste razumeli pomembnost in kako vpliva na učinkovitost vaše dropshipping trgovine. Izgradnja povezav je dejanje izgradnje ali ustvarjanja povezav na določeno spletno stran. Povezava (ali hiperpovezava) je eden od ključnih elementov celotnega spletnega sistema. Da bi uspeli v svetu interneta, je nujno razumeti posebnosti in kako jih uporabljati, v nasprotnem primeru ne morejo vplivati na učinkovitost vaše dropshipping trgovine. Skozi to objavo vam bomo razložili kaj izgradnja povezav sploh je in najboljše prakse za pospešitev prodaje na vaši spletni strani.

On-site izgradnja povezav: Ne izgubite pogleda o tem, kaj se na vaši spletni strani dogaja

Pomembno je ustvariti interno strukturo, ki je uporabniku enostavna za razumeti. Povezava je ključni element v navigaciji in ključno orodje za uporabnika, ki ga nekaj zanima. Obstaja veliko funkcij, ki jih je možno izvajati skozi povezavo (razširjena informacija v objavi na blogu, referenčni vir vsebine ali slike in tako naprej), vendar mi se bomo osredotočili na dve funkciji, ki bosta najverjetneje vplivala na uporabniško izkušnjo in prodajo v spletni trgovini.

 

Drobtinice. Poenostavite za uporabnike.

Drobtinice so nekaj, kar bi morale vse dobre e-trgovine imeti. Koncept »drobtinic« se nanaša na pot, kateri je uporabnik sledil, da bi prišel na stran, kjer se trenutno nahaja. Na primer: če se kupec nahaja na strani izdelka »spodnja trgovina s posteljami«, vam bomo morali podati način za razveljavitev poti, kateri je sledil, in sicer korak za korakom. To bo uporabniku preprečilo, da bi ponovno zagnal navigacijski proces, in sicer v primeru, če želijo videti drugo podobno enoto za shrambo čevljev. V temu primeru morajo drobtinice biti Dom> Dom in vrt> Pohištvo> Shramba čevljev. Drobtinice morajo ponuditi povezavo za vsako sekcijo, kar omogoča bolj gladko krmarjenje, uporabniška izkušanja pa čim boljša.

 

Navzkrižna prodaja. Bodite v prednosti tako, da ponujate ostale sorodne izdelke.

Pojem navzkrižna prodaja se nanaša na prodajo izdelka obstoječemu kupcu. Če sledimo zgornjemu primeru, je očitno, da omenjenega kupca lahko zanima tudi nakup drugih izdelkov s ciljem, da izkoristi prostor pod posteljo. Če to želimo storiti, lahko dodamo povezave za namige, kot je »predali za pod posteljo« ali ostale izdelke, ki so povezani s čevlji, kot na primer vložki, vezalke,… Vse to velja, če predpostavimo, da je povezava osnovni in temeljni element strategije. Gre se za to, da zadeve olajšamo.

 

Off-site izgradnja povezav: Pomembnost vaše spletne strani, v povezavah

V naslednjem koraku vam bomo razložili, kaj je off-site izgradnja povezav in kako vam lahko pomaga pri poslu. V glavnem se bomo osredotočali na pomembnost, ki jih povezave imajo v uvrščanju na iskalnikih (SEO) in kako izgradnja povezav lahko prispeva k ustvarjanju prometa in ustvarjanju ugleda vaše blagovne znamke.

 

Izgradnja povezav za SEO. Ključni element.

Biti na zgornjih položajih na Googlu, ko nekdo na spletu išče izdelke, ki jih vi ponujate v svoji e-trgovini, je lahko razlika med uspehom ali neuspehom vaše dropshipping trgovine. In eden od najbolj pomembnih dejavnikov, ko govorimo o zviševanju položaja na Googlovi lestvici, je kakovost in količina povezav, ki vodijo v vašo trgovino. V drugih člankih se bomo poglobili v vrste povezav in najbolj učinkovite metodologije za doseganje ciljev, vendar je trenutno dovolj vedeti, da če želimo biti na vrhu, bo potrebno doseči, da so druge strani povezane z vami. To še posebno velja po zadnji posodobitvi Googla (Google Penguin).

Najnovejša posodobitev, ki jo je zagnal Google, cilja na zaznavanje čudnih ali sumljivih vzorcev v ritmih in mehanizmih izgradnje povezav. Kot je že dobro znano, Google ne mara, ko ljudje skušajo manipulirati z njegovimi rezultati, zato je ta algoritem zadolžen za kaznovanje tistih, ki uporabljajo črne tehnike za doseganje boljših rezultatov.

Najboljši način za uporabo izgradnje povezav je ustvarjanje vsebine in konverzacije z dodano vrednostjo, ki je lahko navedena na drugih straneh. Vendar, če želite generirati povezave za vašo trgovino, to poskušajte na naraven način. Povezave vstavljajte tam, kjer je to pomembno za vaše podjetje in izogibajte se množičnim kopijam na spletnih straneh vprašljive kakovosti.

Povezava je oblika priporočila, dokaz, da obstaja določena povezava med eno in drugo spletno stranjo. Iskalniki upoštevajo do bo spletna stran dobra, če je navedena s strani več oseb. Zato prikazujejo »priporočeno« domeno pred tisto, kateri manjkajo povezave.

Izgradnja vašega ugleda na spletu, vendar skozi povezave

Ni dovolj samo imeti poln katalog izdelkov, morate biti tudi strokovnjak na področju, kjer prodajate in se dokazati, ko se pojavi možnost. Če to ustvari novo prodajo, je toliko bolje za vas. Vendar kako to naredimo?

Najbolj običajen način je, da opazujemo mnenjske forume in ključne besede, ki nas zanimajo, in sicer z uporabo orodij za nadziranje, kot je Google Alerts. Na ta način boste lahko izvedeli o prvih debatah v sektorju in svoji spletni trgovini dodali dodano vrednost in povezave. Če imate na primer dropshipping trgovino s pohištvom, ste lahko na tekočem na forumih za pohištvo, dekoracijo in dom… Potem lahko predlagate izdelke za vašo spletno stran (skozi povezave), ko nekdo vpraša za zaupanje vredno spletno trgovino ali o kolekcijah in možnostih za opremljanje hiše s pohištvom.

Skratka, obstaja veliko načinov za povečanje povezav na ter izven vaše spletne strani. Upamo, da če niste prej vedeli kaj pomeni izgradnja povezav, sedaj imate idejo in ste upoštevali znanje, ki je potrebno za začetek strategije izgradnje vaših povezav. Obvladovanje logike in miselnosti pomembnosti povezav je lahko ključni element, ki poskrbi, da bo vaša spletna trgovina v prednosti pred konkurenco. V prihodnjih člankih se bomo v to zadevo poglobili in z vami delili ključne točke za izvajanje najbolj učinkovitih tehnik za izgradnjo povezav.

Kaj je izgradnja povezav in kako lahko vpliva na mojo spletno trgovino?
4.5 (90%) 2 votes

Povezani članki

Pustite komentar