Marketing Odkrivanje Google Shippinga

Kako izbrati in optimizirati predmete na vašem Google Shopping

feed-google-shopping

Kot smo že omenili v članku, kako nastaviti vašo Google Shopping kampanjo in se razlikovati od konkurence, ključi do prodaje na tej platformi niso povezani s količino izdelkov, ki jih date v prodajo, temveč katere izdelke dodate na Google Shopping in predvsem, na kakšen način jih objavite. Ko boste enkrat poznali najbolj pomembne točke za zagon uspešne Google Shopping kampanje, je čas za pridobitev več podrobnosti za eno od teh točk, in sicer z izbiro izdelka, katerega želimo dati v prodajo. Kaj moram storiti, da bo moj Google Shopping privlačen kot ostali podobni? Ne pozabite naslednjih 6 ključnih točk.

 

Poskrbite za slike in besedila

Nikoli se jih ne bomo naveličali ponavljati. Na spletu se uporabniki ne morejo dotikati vaših izdelkov oziroma jih pogledati od blizu. Na spletu je razlika med prodajo in enostavnim obiskom v največji meri v slikah in opisnih besedilih izdelkov. Je zelo enostavno, preden naložite fotografijo izdelka, morate samo pomisliti nase. »Ali bi jaz to kupil?«

Prostor, ki ga Google Shopping nudi za slike je zelo pomemben, zato ga dobro uporabite.

 

feed-google-shopping-1

 

Še en pomemben nasvet: bodite opisni. Pišite in objavljajte vse podrobnosti, ki vaš izdelek spremeni v nekaj, kar vaša ciljna publika mora imeti. Uporabniki pogosto ne zaključijo nakupa, saj karakteristike tistega, kar bodo kupili, niso povsem jasne. Dodajte tehnične podatke, materiale, uporabe, barve, različice… Vsi deli informacij, ki jih lahko objavite, bodo pomagali pri promoviranju zaupanja v vaš izdelek in spodbudili k njegovemu nakupu.

Google Shopping se vse bolj izboljšuje in vam omogoča dodajanje vseh vrst podatkov, kot so cene po velikosti v naslednjem primeru. To storite s svojimi izdelki!

 

feed-google-shopping-2

 

Izberite izdelke z dobro stopnjo dobička

Kot ste verjetno že videli, se veliko konkurentov v Google Shoppingu bori s tem, da bi monopolizirali tržišče tako, da prodajajo veliko izdelkov z zelo majhno maržo. Priporočamo vam, da o teh stvareh malce premislite, preden začnete in se odločite za nasprotno strategijo: prodajati samo izdelke, ki nam bolj ali manj prosto omogočajo igranje s stopnjo dobička.

Cilj je imeti zadovoljivo cenovno strategijo na podlagi začasnih popustov in spodbud, kot je brezplačna dostava ali navzkrižna prodaja.

Če malce bolje razmislite o tem, morate znotraj stopnje dobička izdelka vključiti investicijo v sam Google Shopping, katerega boste morali še naprej plačevati, dokler se uporabnik ne odloči za nakup vašega izdelka. Če samo licitirate na izdelke z majhnimi stopnjami dobička, lahko sčasoma izgubite denar ob vsaki prodaji.

 

Maksimirajte elemente, ki vas razlikujejo od ostalih

Cena pri potrošnikih ni vse. Seveda je zelo pomemben element, vendar obstajajo tudi druge podrobnosti, ki poskrbijo za drugačnost in so lahko ključ za pridobivanje prodaje.

Pred objavo izdelka na Google Shopping razmislite o tem, ali lahko poudarite in okrepite elemente, ki ga razlikuje od drugih. Tudi če ima konkurenca izdelke z enakimi karakteristikami kot vi, si oglejte kako jih oglašujejo in izkoristite informacije, ki izdajajo.

Barve, velikosti, nove funkcije, materiali, pripomočki, vse te karakteristike lahko v potrošniku ustvarijo interes za nakup, zato ne pozabite objaviti informacij o izdelku, tudi če mislite, da ni pomembna.

Analizirajte naslednjega, ki vidite. Zakaj je prikazan samo en nož, če pa set, ki je naprodaj, vsebuje dva? Oglaševalec ne izkorišča vsega, kar lahko ponudi v zvezi s tem izdelkom:

 

feed-google-shopping-3

 

Izberite izdelke z malo oglaševalcev

Ta nasvet je že bil ponujen v članku o razlikovanju vaše Google Shopping kampanje od konkurenčne, vendar ga je treba ponoviti. Če opravite iskanje za izdelke kot so tisti, ki jih boste dali v prodajo, lahko vidite število in vrste oglaševalcev, ki že licitirajo za vsak posamezen izdelek v Googlovih oglasov.

Izdelajte študijo o tem, koliko ostalih trgovin prodaja te izdelke. Če boste videli veliko število konkurentov, potem se odločite za izdelke z manj oglaševalci in boste imeli več možnosti za zaključek prodaje, lahko pa celo začnete z drugo točko tega članka, in sicer imeti možnost igranja s svojim dobičkom.

 

Osredotočite se na mikro niše in izvirne izdelke

Še ena od velikih resnic o možnostih za uspeh malih ali srednje velikih spletnih strani e-podjetij je v tem, da se je bolje osredotočati na prodajo izdelkov za majhne, specifične niše, kot poskušati in postati novi El Corte Inglés.

Če ste v dvomih o tem, katere izdelke prodajati v svojem Google Shoppingu, se odločite med tistimi, ki lahko zadovoljijo potrebe zelo specifičnemu sklopu ljudi, kako tudi med tistimi, ki lahko pritegnejo pozornost zaradi njihove praktičnost, kot so izvirna darila od BigBuy. Tudi če je tržišče manjše, boste več možnosti imeli biti videni in kot rezultat prodajo, kot če se osredotočate na to, kar se prodaja vsakomur.

 

feed-google-shopping-4

 

Ne poskušajte biti David proti Goljatu

Zelo močno povezano s prejšnjo točko je to, kar se zgodi, če v Google Shoppingu poskušate prodajati zelo standardne izdelke. To bo uničilo vaše možnosti, ne samo zaradi velike količine oglaševalcev, ki prodajajo enako stvar, temveč tudi zato, ker jo velike trgovine že verjetno imajo naprodaj.

Spletni potrošnik svoj nakup utemeljuje svoj nakup izdelkov preko interneta na podlagi zaupanja in na žalost za majhen spletni posel, bo dobro znana in prestižna blagovna znamka ter trgovina ta občutek lažje proizvedla. Kot smo že prej omenili, ne poskušajte biti David proti Goljatu, namesto tega pojdite za tistimi izdelki, ki imajo manj oglaševalcev, še posebej med večjimi trgovinami.

 

Kot lahko vidite, obstaja veliko metod in strategij za doseganje prodaje: samo načrtovati boste morali dobro v smislu, katere izdelke boste postavili na svoj Google Shopping in predvsem vedeti, kako največ dobiti iz njih.

 

Veselimo se vaših komentarjev in kakršnihkoli vprašanj ali prispekov!

Kako izbrati in optimizirati predmete na vašem Google Shopping
4.5 (90%) 2 votes

Povezani članki

Pustite komentar