Google Adwords

Kampanje plačevanja na klik: Kako uporabljati Google AdWords za E-poslovanje – Vodič za AdWords (1. del)

Campañas Google Adwords para ecommerce dropshipping

Naučite se uporabljati AdWords za e-poslovanje in pospešite svojo prodajo. Ugotovite, kako deluje in prednosti uporabe kampanj plačevanja na klik. 

Google AdWords je storitev, ki oglaševalcem omogoča postavljanje oglaševanja na spletu in prikazuje oglase samo tistim ljudem, ki iščejo ali se zanimajo za izdelke in storitve, ki jih želijo promovirati. To pomeni, da boste lahko prikazovali svoje oglase, ko bodo ljudje na Googlu iskali izdelek, ki ga želite prodajati ali pa ko nekdo brska po straneh, ki so povezane z vašim poslovnim sektorjem.

Če imate na primer dropshipping trgovino za parfume in kozmetične izdelke, lahko uporabljate Google AdWords za učinkovito e-poslovanje, da se vaš oglas pojavi, ko nekdo išče izraze, kot so »kupujte parfume za moške«, »spletna kozmetična trgovina« ali »kupite kreme proti gubam«. Zahvaljujoč tej storitvi, je prav tako možno prikazovati naše oglase v reklamnem napisu, kjer govorimo o najboljših spletnih straneh za nakup parfumov ali ocenjevalni strani o kozmetičnih blagovnih znamkah, ki so na voljo v naših katalogih.

Na milijone posameznikov in podjetij trenutno uporablja Google AdWords za iskanje kupcev. Osnova njegove uspešnosti leži v dejstvu, da je popolnoma merljiva, učinkovita in fleksibilna storitev. V tej objavi bomo poudarili prednosti in videli, kako AdWords lahko pomaga pri povečevanju prodaje vaše spletne trgovine.

 

Videti je zanimivo, vendar koliko stane Google AdWords?

Plačate toliko, kolikor želite plačati in plačate samo, če uporabnik klikne na oglas. Prav tako je možno nastaviti maksimalen strošek na klik vsake ključne besede, katero želimo ponuditi. Določimo lahko na primer to, da želimo plačati največ 0,10 € (strošek na klik) za prikaz, ko uporabnik išče »kupujte parfume za moške« in klikne naš oglas.

 

Kako Google AdWords določi, kje se moj oglas pojavi?

Google uporablja sistem zbiranja ponudb. Obstajajo tudi drugi dejavniki, vendar maksimalen strošek na klik je eden od najpomembnejših, ko govorimo o določanju položaja, kjer bo postavljen vaš oglas.  Oglaševalec, ki je pripravljen plačati največ (strošek na klik) za ključno besedo, ki jo kupec išče, se bo pojavila na najboljšem položaju.

Če sledimo našemu prejšnjemu primeru, lahko določimo, da naš največji strošek na klik za »nakup kreme proti gubam« znaša 0,20 €. Če je nekdo pripravljen plačati 0,25 € za enako besedo, bo prikazan na boljšem položaju kot mi. Če nekdo ponudi samo 0,15 €, bo prikazan na nižjem položaju kot mi. Če je konkurent svoj maksimalen strošek na klik nastavil na samo 0,05 €, bo prikazan na najslabših položajih, ali pa sploh ne bo prikazan.

 

Kje se lahko pojavijo moji oglasi

Skozi Google AdWords lahko ustvarite kampanje, ki se nastavijo za prikazovanje oglasov v Googlovih iskalnih rezultatih (in partnerji, ki uporabljajo iskalnik Google na svojih spletnih straneh). Poleg tega so lahko prikazani tudi nekje, kar je znano kot Google Display Network, kar vključuje spletne strani, mobilne aplikacije in YouTube videe.

 

Kako imam lahko nadzor nad tistim, kar vložim?

Sistem vam omogoča, da nastavite svoj dnevni proračun. Če želite vložiti samo 0,40 € dnevno, lahko to tudi storite. Če želite vložiti 1.000.000 € dnevno, lahko storite tudi to. Če vzamemo zgornja primera, boste v prvem primeru prejeli dva klika in vaš oglas se bo prenehal prikazovati do konca dneva. V drugem primeru bo vaš oglas prikazovan, dokler se dnevni račun ne iztroši.

 

Kako vem, da je vložek donosen?

Oglaševanje v Google AdWordsu je popolnoma merljivo. »Konverzije« ali cilje, ki jih ima vaša spletna stran, lahko nastavite tako, da preverite koliko in na kakšen način uporabniki izvajajo želeno dejanje, ali pa ne.

Za spletne trgovine je najbolj običajen cilj to, da kupec dokonča nakup. Skozi AdWords lahko vidimo, da so strošek, znesek, pogostost in število nakupov bili ustvarjeni skozi našo kampanjo cel čas. Na ta način lahko zaznate moči in šibkosti vašega posla in sprejmete korake za optimizacijo učinkovitosti.

 

Ali lahko neham s prikazovanjem oglasov, če nekaj ne deluje dobro?

Google AdWords je popolnoma fleksibilen sistem. Lahko prenehate, spremenite ali nadaljujete kampanje, ustvarjate nove oglase, prenehate ponujati za ključno besedo in tako naprej. Vse to s popolno fleksibilnostjo in brez stroškov nad tistimi, ki ste jih pripravljeni plačati.

S to informacijo lahko ocenimo, ali smo bolj zainteresirani za vlaganje v oglaševanje s pomočjo Google Adwords ali pač ne. Na splošno velja, da je to ena od najbolje uporabljanih orodij na svetu za spletni marketing in vsa dobra e-poslovanja morajo imeti kampanjo, ki promovira njihove izdelke in storitve z uporabo te metode. Kot smo rekli, je popolnoma fleksibilen, merljiv in učinkovit sistem.  Popoln za to, da vašo spletno trgovino popelje korak dlje.

V naslednji objavi bomo govorili o tem, kako nastaviti Google AdWords kampanjo za e-poslovanje, osnovne pojme, ki jih je potrebno poznati, poglobili pa se bomo tudi v različne vrste kampanj, odvisno od tega, kje bodo oglasi prikazani. Vse to vam bo pomagalo pri pridobivanju znanja, ki je potrebno za povečevanje prodaje vašega posla s pomočjo Google AdWords.

Kampanje plačevanja na klik: Kako uporabljati Google AdWords za E-poslovanje – Vodič za AdWords (1. del)
4.7 (93.33%) 3 votes

Povezani članki

Pustite komentar