Marketing O socialnih omrežjih Pinterest

Oglaševanje na Pinterestu: osnovni vodnik za ustvarjanje oglaševalske akcije s Pinterest oglasi

publicidad-en-pinterest

V prejšnjih člankih smo debatirali o glavnih razlogih, zakaj se podjetja odločajo za aktiviranje oglasnih kampanj na Facebooku ali Twitterju. Čeprav mnogi smatrajo, da je Pinterest sekundarno družbeno omrežje, se njegove pomembnosti ne sme zanemariti. Več kot 70 milijonov ljudi, ki uporablja to družbeno omrežje na dnevni bazi je 80% ženskega spola.  Ampak kako Pinterest deluje za podjetja? Pinterest nudi mnogo možnosti in je unikatna priložnost za uvrščanje strani vašega e-poslovanja in omogočanja boljše vidljivosti. Čeprav pa, kot je to pri vseh družbenih omrežij, je na Pinterestu potrebno ustvariti neprestane oglaševalske kampanje, če želite doseči in se povezati z uporabniki visoke kakovosti. To pomeni, da je potrebno zagotoviti, da so vaše pripete vsebine locirane, kjer ga lahko vaša ciljna publika vidi, to pa vam omogoča, da z njimi lažje komunicirate.

Pri oglaševanju na Pinterestu mora vedno biti tako, da so pripete vsebine, vidne uporabnikom, osnovane na lastnih interesih in aktivnostih, v katere so bile vpletene do sedaj. Če ta segmentacija ni pravilno izpeljana, uporabniki ne morejo onemogočiti promovirane pripete vsebine, temveč lahko skrijejo tiste, ki jih ne marajo ali pa tiste, ki ne ustrezajo njihovim interesom.

 

Kaj je glavni cilj vaše oglaševalske kampanje Pinterest?

Najprej morate definirati, kaj je glavni cilje vaše oglaševalske kampanje na Pinterestu. Izbrati morate med 3 sledečimi cilji:

  • Sodelovanje: če iščete dobro sodelovanje, boste želeli kakršnokoli interakcijo s svojo pripeto vsebino, kot so na primer ponovno pripete vsebine in kliki. V tem primeru boste plačali za vsako interakcijo, ki bo potekala.
  • Promet: preusmerite promet na vašo spletno stran, ko uporabniki kliknejo na vašo promovirano pripeto vsebino. Plačali boste za vsak klik, ki povezuje na vašo spletno stran.
  • Vidljivost: promovirajte pripeto vsebino s ciljem predstavitve vaše znamke pomembni ciljni publiki.

 

Kako ustvariti promovirano pripeto vsebino

Za ustvarjanje promovirane pripete vsebine na Pinterestu boste morali imeti račun za podjetja. Če ga še nimate, lahko ustvarite nov račun ali pa svoj obstoječi Pinterest profil pretvorite v račun za podjetja.

1. Nato pojdite na zgornjo levo stran domače strani Pinterest, kazalec miške postavite preko gumba za oglase in izberite možnost Pregled. Pinterest vam bo potem pokazal panel ali Upravitelja oglasov, ki je zelo podoben tistemu na Facebooku. Sedaj lahko začnete ustvarjati in konfigurirati vaše nove Pinterest oglaševalske kampanje.

 

publicidad-en-pinterest-1

 

2. Za oglaševanje na Pinterestu je pomembno vedeti, kako ustvariti promovirano pripeto vsebino, izbrati cilj sodelovanja in s tem pospešiti sodelovanje z vašimi pripetimi vsebinami. In če morate usmeriti promet na vašo spletno stran, je to enostavno s pomočjo možnosti Pridobi Promet Na Svojo Spletno Stran.

publicidad-en-pinterest-2

3. Ko boste enkrat pritisnili gumb za nadaljevanje, vas bo sistem vprašal za dodajanje več podrobnosti o vaši oglaševalski kampanji, kot so ustvarjanje cilje publike, na katero se želite osredotočiti, interesi vaše ciljne publike, lokalizacija, jeziki, naprave in tako naprej. Med temi možnostmi imate prav tako priložnost dodajanja ključnih besed za boljšo definicijo promovirane pripete vsebine. Te točke bomo razčlenili spodaj.

 

publicidad-en-pinterest-3

 

4. Po koncu te stopnje, se bodo vse priponke nemudoma prikazale, tako da boste lahko izbrali svojo priponko za svojo Pinterest oglaševalsko kampanjo. Če že imate v mislih, katero pripeto vsebino želite promovirati, jo lahko poiščete neposredno z iskalnikom za pospešitev procesa.
Druga možnost je, da veste katera pripeta vsebina je bila največkrat klikana ali ponovno pripeta v preteklih 30 dnevnih in jo promovirate, kar bo zagotovilo uspeh v prihodnji kampanji. Po izbiri pripete vsebine dodajte ime in cilj URL, kar zagotavlja, da gre na določeno stran, kjer želite, da vaši uporabniki ne pristanejo, in ne generični domači strani. To bo občutno izboljšalo CTR in premetane rezultate.

5. Zelo pomembno! Poskrbite, da izberete samo te interese, ki so pomembni za vaš določeno pripeto vsebino, ne pa splošnih interesov vaše celotne publike. Bodite zelo natančni!

 

publicidad-en-pinterest-4

 

6. Prav tako se je pomembno povezati z uporabniki skozi proces nakupa, saj Pinterest deluje kot vsak drug iskalnik. V tej točki vam Pinterest omogoča nekaj pomembnih ključnih besed, ki so povezani s tistimi, ki so bile predhodno vstavljene, katere lahko prav tako dodate.

 

publicidad-en-pinterest-5

 

7. Ko enkrat ustanovimo interese in ključne besede, je čas za segmentacijo naše kampanje in izbiro podatkov, ki so zelo pomembni za njen uspeh: geografske lokacije, kjer se promovirana bucika pojavi, jezik(i), naprave (mobilne, tablica in/ali namizni računalnik) in spol (moški, ženski ali oba), ki ga želite nasloviti.

 

publicidad-en-pinterest-6

 

8. Z drugimi besedami vas bo Pinterest obvestil o tem, kako se vaša ponudba primerja s tistimi od drugih oglaševalcev. CPE je Pinterestov sistem oglaševanja, ki plača vsakič, ko uporabnik izvede dejanje zunaj enostavne vizualizacije ali s klikom na promovirano pripeto vsebino, kot je zagotavljanje »všečnih« komentarjev, oziroma na kratko, interakcijo. To ni samo metoda plačila, ki jo Pinterest nudi, temveč tudi tista, ki se običajno uporabi med promoviranje pripete vsebine.

 

publicidad-en-pinterest-7

 

9. Zelo pomembno! Strani za pregled ni, zato se prepričajte, da je vaša kampanja 100% pravilna, preden kliknete Pošlji, saj vašega oglasa ne boste mogli spreminjati, ko ga boste enkrat poslali. Določene podrobnosti o vaših kampanjah boste lahko urejali kadarkoli, vključno z imenom kampanje, končnim datumom in dnevnimi stroški, kakor tudi s koncem kampanje.

 

Kako nastaviti oznako za konverzijo za spremljanje učinkovitosti

Če želite nadzorovati, optimizirati in analizirati oglaševalske kampanje na Pinterestu ter pogledati uspešnost vaše promovirane pripete vsebine, lahko omogočite sledenje konverzije. Če želite to storiti, boste na svojo spletno stran morali dodati kodo ali oznako za konverzijo, ki bo spremljala vedenje prometa v vprašanju.

Že konverzijska koda vam pomaga vedeti, koliko ljudi je opravilo nakupe na vaši strani e-poslovanja po tem, ko boste videli in komunicirali z vašo promovirano pripeto vsebino. Ta faktor je zelo pomemben, da bi lahko ocenili, ali se res splača investirati denar v oglaševanje na Pinterestu.

Za ustvarjanje konverzijske oznake pojdite na zgornjo levo stran domače strani Pinteresta, postavite kazalec na gumb oglasi in izberite možnost Sledenje. Od tukaj lahko pregledate vse konverzijske oznake, ki ste jih ustvarili do sedaj ali pa lahko ustvarite nove. Po tem, ko ustvarite novo konverzijsko oznako, vam bo Pinterest pokazal delček kode, ki jo morate kopirati in prilepiti na spletno stran, ki ji želite slediti.

Priporočamo vam, da kombinirate vašo Printerest SEO strategijo z oglaševanjem, da lahko vaša stran e-poslovanja pridobi vidljivost, poleg tega pa privlači več prometa skozi različne kanale, ki povečujejo vidljivost znamke, medtem ko dosega več vaše ciljne publike.

Oglaševanje na Pinterestu: osnovni vodnik za ustvarjanje oglaševalske akcije s Pinterest oglasi
4.5 (90%) 2 votes

Povezani članki

Pustite komentar