Marketing Pinterest

Pinterest za podjetja: kako najbolje izkoristiti tisto, kar ponuja

pinterest-para-empresas

Največja motivacija za ljudi, ki brskajo po spletu, je osebna korist. To je strateška usmeritev Pinteresta, katerega namen je zbuditi zanimanje ljudi s pomočjo slik. Zato je ta družbena platforma katalog globalnih idej. Gre za eno od najmanj cenjenih družbenih omrežij, vendar je njegov poslovni potencial zelo velik. Za razliko od Facebooka ali Twitterja, ki svojo aktivnost bazirata na pogovorih, se Pinterest osredotoča na interese, kot smo prikazali že zgoraj. Uporabniki tega družbenega omrežja ne iščejo prijateljev, temveč iščejo nove ideje ali način, kako deliti svoje. Zato je to popoln kanal za razširjanje dosega blagovnih znamk, razširjanje vsebin in ustvarjanje prometa za spletno stran vašega e-poslovanja ali posla. Vsebina, ki se nahaja na Pinterestu, je zasnovana za navdihovanje ljudi, da postavljajo bucike (shranjujejo slike) na njihovih profilih kot vir idej za projekte. Poleg tega se bucike lahko širijo 100-krat več kot tviti in so 1.600-krat bolj obstojni od objav na Facebooku.

 

Kako optimizirati vaš Pinterest profil

Kot smo že razložili, je pomembnost uporabe Pinteresta za podjetja zelo visoka. Zaradi tega morate optimizirati svoj profil, da vas bodo lahko uporabniki lažje našli po imenu vašega posla. Oglejmo si glavne elemente, ki tvorijo ta profil:

  • Naslov vašega Pinterest profila mora biti ime spletne strani vašega e-poslovanja.
  • Uporabniško ime mora prav tako biti ime vašega podjetja.
  • Opis ima tudi zelo visoko pomembnost. Priporočljivo je dodajanje parih vrstic za opis vašega podjetja, vaše spletne strani in ostalih pomembnih poslovnih informacij.
  • Ta opis bo viden pod sliko profila, ki mora prav tako biti slika, ki predstavlja vaš posel. Najbolj logična slika, ki jo lahko uporabite v tem primeru je logotip podjetja.
  • Prav tako je pomembno nakazati URL naslov spletne strani vašega podjetja.

Imena oglasnih desk ali tabel morajo biti privlačna, da lahko pritegnejo pozornost cilje publike spletne strani e-poslovanja. Poleg tega morajo vsebovati ključne besede, ki olajšajo to, da so najdeni s pomočjo iskalnikov. Na primer: »Kuharski elementi, »potovalni pripomočki«, »darila za Valentinovo«. Naslovi morajo biti opisni in predstavljati vsebino, ki se nahaja na tabli. Osredotočanje vsebine vsake oglasne deske na temo ali kategorijo izdelka deluje zelo dobro.

Prav tako je pomembno vedeti, da morajo izdelki biti pravilno označeni. Bucike se lahko označijo in razdelijo v kategorije z uporabo lojter (na primer: #adidastrainers). To je zelo pomembno, saj delujejo kot ključne besede, ki bodo služile kot iskalni kriteriji, našli pa jih bodo ljudje, ki se zanimajo za izdelke.

 

Pinterest za podjetja, pomembno in primerno orodje za privabljanje na spletno stran vašega e-poslovanja

Če govorimo globalno, je Pinterest v bistvu žensko omrežje, saj je 80% uporabnikov ženskega spola.  Vendar pa je v Španiji odstotek malo manjši, in sicer 60%. Zato je Pinterest dobro marketinško orodje za doseganje velikega števila moških in žensk, saj so v Španiji 4 od 10 uporabnikov moškega spola.  V bistvu je Pinterest že postalo družbeno omrežje z najvišjo prodajo za spletne trgovine, pred Facebookom.

Vsakič, ko delite buciko, delite v bistvu sliko in URL naslov istočasno. Vizualni del BUCIKE bo pritegnil pozornost uporabnika, medtem ko je URL naslov končni cilj, kjer želimo, da ciljna publika pristane. V idealnem primeru bi to bila ciljna stran izdelka v vaši spletni trgovini, kjer lahko uporabniki vidi vse lastnosti izdelka v smislu, da ga želi kupiti. Tako promoviramo konverzijo. V naslednjih slikah nas klik na gumb »Obišči« vodi do ustrezne strani, kjer je izdelek kupljen.

 

pinterest-para-empresas-1

pinterest-para-empresas-2

 

Prikaz spletne strani vašega e-poslovanja na Pinterestu se lahko pospeši z dejanji na enostaven način, in sicer tako, da dodamo gumba »Pripni ga« ali »Shrani« na slike naših izdelkov.

 

pinterest-para-empresas-3

 

Na ta način nudite obiskovalcem svoje strani možnost delitve vaše vsebine na njihovih profilih na tem družbenem omrežju, s čimer boste razširili obseg svojih aktivnosti na e-poslovanje. Ko uporabniki kliknejo gumb »Shrani« bodo videli naslednjo sliko, ki jim pove, kako jo deliti na njihovem profilu:

 

pinterest-para-empresas-3

 

SEO optimizacija na Pinterestu

Pinterest ni samo družbena platforma, je tudi iskalnik. Zato je optimizacija ključna, če želimo doseči maksimalno vidljivost vaših bucik.

 

Optimizacija naslovov izdelkov, opisi, oznake in podrobnosti slik

Bodite prepričani, da ste vključili vse podrobnosti vaših izdelkov, kot so materiali, barve in blagovna znamka. Katerakoli blagovna znamka, za katero mislite, da jo lahko vaši kupci iščejo in se poistovetijo z vašimi izdelki, mora biti vključena. Te ključne besede je potrebno dodati v naslove člankov, opise, oznake, podrobnosti slik in v imena slikovnih datotek.

Opis bucike uporabite vedno, ko je nujno za razširitev informacij o izdelku.  Za to imate na voljo do 500 znakov. Vendar pa je potrebno upoštevati tudi to, da je preveč besedila lahko negativno in, če opis ne doda vrednosti, je bolje imeti enostavnejše besedilo in ga omejiti na samo eno ali dve vrstici.  Ko pišemo opis, posebej v primeru, da izdelki pripadajo spletni strani e-trgovine, se moramo postaviti v vlogo potrošnikov in razmisliti: katere informacije so potrebne? Ali pa: kako bom pritegnil njihov interes, da bodo kupili?

 

Pinterest za podjetja, dobro orodje za povečevanje prodaje

Več kot dve tretjini vse vsebine Pinterest je pripeta na spletno stran ali spletno trgovino. Zato je to družbeno omrežje idealen kraj za opravljenje nakupov (in tega ne pravimo samo mi, saj ga 93% uporabnikov Pinteresta uporablja za načrtovanje nakupov).

Za razliko od ostalih družbenih platform, kot je Instagram, Pinterest presega zgolj delitev slike.  Bucike delujejo tudi kot klic za dejanja. Zahvaljujoč različnim vrstam bucik je možno dodajanje dodatnih informacij, ki uporabnike spodbuja k interakciji z vsebino. Druge vrste bucik so:

 

pinterest-para-empresas-5

 

  • Bucike za izdelke – omogočite uporabniku, da tablo spremeni v seznam za branje.
  • Bucika za recept:  Pretvorite opis bucike v seznam sestavin in navodila korak za korakom.
  • Bucika za kraj: Ustvarite zemljevid, v katerem postavljate svoje bucike glede na geografsko lokacijo.
  • Bucike za filme: Omogoča predvajanje kratkih filmčkov, ne da bi morali izstopiti iz Pinteresta.

 

V primeru e-poslovanja so najbolj uporabne bucike za izdelke. Pinterest je dodatno namenjen zato, da bi z njegovo pomočjo spletne trgovine uspešneje poslovale, saj lahko uporabniki kupujejo skozi samo družbeno omrežje zaradi novih plačljivih bucik, ne da bi morali iti na drugo spletno stran.

Plačljive bucike so podobne enostavnim bucikam, z razliko, da izdelku dodajo ceno, karakteristike, variante in gumb »Kupi«. Z njimi lahko kupci nakupujejo neposredno iz Pinterest mobilne aplikacije.

Plačljive bucike so pokazale, da lahko ustvarijo dvakrat več mobilnih konverzij od običajnih bucik. Torej, Pinterest postaja ključno orodje za povečevanje dobičkov pri spletnih poslih.

 

Kako spoznati ciljno publiko vašega posla s Pinterestom

Pinterestovi analitiki skrivajo podatke, ki lahko izboljšajo konverzije vaše spletne strani. Pozorni morate biti na bucike, ki imajo največ všečkov in tiste, ki se najpogosteje delijo.

To informacijo lahko uporabite tudi za izboljšanje vaše marketinške strategije in da bolj učinkovito porabite svoj čas, in sicer z uporabo posodobitev Pinterest in posvečanjem večje količine truda najbolj priljubljenim tablam in temam.

Pinterest za podjetja: kako najbolje izkoristiti tisto, kar ponuja
3.7 (73.33%) 3 votes

Povezani članki

Pustite komentar