Marketing SEO

Uvod v SEO On Page: ključne informacije za optimizacijo e-trgovine

Seo para ecommerce dropshipping

SEO On Page ali interni SEO je ključnega pomena, ko govorimo o promociji uvrstitve spletne trgovine. Oglejte si naslednje pomembne točke! 

Če želite dandanes privlačiti spletni promet in večjo prodajo, boste morali upoštevati vse potencialne kanale, s katerimi lahko to ustvarite.

Eden od teh kanalov je organski, kar pomeni ustvarjanje prometa na spletni trgovini skozi poizvedbe na Google iskanju. Za izboljšavo organskega prometa ne obstaja bolj jasna strategija, kot interno delo z e-trgovino, z drugimi besedami optimiziranje vsega, kar se le da na SEO On Page-u.

V tej uvodni objavi bomo odkrili ključne informacije za pravilno SEO optimizacijo naše dropshipping trgovine ali e-posla na splošno. Ali kar začnemo?

 

Kaj je SEO On Page in kaj so njegove prednosti v zvezi z mojo dropshipping trgovino?

Prvo stvar, ki jo morate razumeti, je kaj v bistvu sploh je SEO On Page in še bolj pomembno, kako se uporablja v e-trgovini. SEO On Page deluje za optimizacijo spletne strani (v temu primeru spletne trgovine), kar ji omogoča, da je iskalnikom prijaznejša, še posebej seveda Googlu. Optimizacijski proces se v glavnem osredotoča na ustvarjanje jasne, čiste in urejene izvorne kode, ki Googlovim robotom omogoča dobro branje in analiziranje in z upoštevanjem številnih parametrov, s katerimi lahko zviša uvrstitev naše dropshipping trgovine.

Ustrezno delujoč SEO On Page je za našo dropshipping trgovino izjemno koristen, saj nam daje več možnosti, da smo vidni in obiskani skozi organski kanal.

Od tod bo ključno vprašanje: Kako lahko optimiziram svoj SEO On Page e-trgovine? V tej objavi vas bomo vodili skozi najpomembnejša dejanja za izvajanje z vašo spletno trgovino s ciljem, da iskalcem pomagamo bolje razumeti in vam dati več možnosti za izboljšavo uvrstitve spletne trgovine. Pojdimo skozi korak za korakom.

 

Korak 1: Izberite ključne besede za vaš posel

Preden začnemo uvajati spremembe v naši dropshipping trgovini, moramo vedeti, katere ključne besede ali iskalni pojmi, povezani z našim poslom, so tisti, katere ljudje iščejo na Googlu.

Na primer: Če v svoji spletni trgovini prodajate ženske, moške ali otroške čevlje, morate vedeti, če uporabniki na Googlovem iskalniku iščejo »ženske čevlje«, »damske čevlje« ali »čevlje za ženske«. Ko boste enkrat jasno poznali izraze in ključne besede, jih boste morali uporabili na različnih elementih spletne strani, kar bomo sedaj bolj podrobno predelali.

Kako izbiramo ključne besede? Obstajajo različne tehnike in orodja za izvajanje nečesa, ki se imenuje raziskava ključnih besed. Kliknite na povezavo in spoznajte vse podrobnosti.

Končno vam sporočamo nasvet, preden gremo naprej.  SEO za e-trgovino se bistveno ne razlikuje od SEO kateregakoli vidika na spletu, vendar obstajajo male razlike, ki so lahko ključne, ko se pogovarjamo o doseganju večje prodaje. S tem mislimo, da moramo med iskanjem ključnih besed dati prednost tistim, ki bi lahko ustvarili največ potenciala v poslovnem smislu. Na primer: »kupujte ženske čevlje« ali »ugodna moška obutev«.

 

Korak 2: Meta oznake in ostali triki za optimizacijo kode

Znotraj izvorne kode vseh e-trgovin in spleta na splošno se nahajajo različne oznake, ki jih lahko (in moramo) enostavno urejati in optimizirati. Vsaka stran, odsek ali izdelek vaše dropshipping trgovine ima svojo oznako, zato je idealen pristop, da jih optimiziramo eno za drugo, pri čemer upoštevamo glavno ključno besedo vsake strani posamezno.

Kaj so te oznake? V članku, ki govori o uporabi SEO oznak za optimizacijo spletne strani , bomo vse to podrobno razložili, vendar vam spodaj navajamo nekaj osnov:

  • Naslov: to je najpomembnejša oznaka, Slednja zelo na kratko opisuje vsebino strani in je prva stvar, ki jo Google prebere, medtem ko jo indeksira, in sicer s ciljem, da razume, kaj v bistvu sploh je.
  • Opis: Poleg naslova je tudi ta oznaka, ki opisuje stran, izdelek ali odsek strani na rahlo bolj obširen način. Tako naslov, kakor tudi opis, morata biti napisana na tak način, da upoštevata SEO ključne besede, poleg pa morata biti bralcem privlačna, saj ta besedila pomagajo pri višji uvrstitvi pri iskalnih rezultatih na Googlu.
  • Poglavja: ti elementi so del napisane vsebine vsake strani, odseka ali izdelka, na podlagi katerih je Google prav tako obveščen o splošni temi naše strani. Poglavja morajo biti napisana tako, da vsebujejo pomembne informacije v kombinaciji s SEO ključnimi besedami.

Ali ste že optimizirali vaše oznake? Nadaljujte z branjem, vaša dropshipping trgovina postaja vse bolj prijazna!

 

Korak 3: Delajte na vsebini in slikah z uporabo SEO On Page

Tako na napisani vsebini, kakor tudi na slikah izdelkov, strani in odsekov se lahko (in se mora) delati na tak način, da se promovira SEO optimizacija.

Napisana vsebina je komplet besedil, ki sestavlja spletno stran ali spletno trgovino, zato je to popolna priložnost za okrepitev prisotnosti glavnih ključnih besed, ki smo jih izbrali za točno določeno stran. Na primer: če optimiziramo izdelek, kot so rdeči ženski čevlji in se ključna beseda za ta izdelek imenuje »rdeči ženski čevlji«, mora ta izraz biti vključen v vsebino, poleg oznak.

Slike ne smejo ostati ne optimizirane. Google analizira oznake, ki določajo vse slike, zato je jih je prav tako pomembno upoštevati, medtem ko delate na SEO On Page na vaši spletni strani.

Ali potrebujete več informacijo o tem, kako optimizirati slike na spletni strani? Kliknite na povezavo in odkrijte vse podrobnosti.

 

Korak 4: Struktura internega ustvarjanja povezav

Končno, še ključni dejavnik za Google, poleg informacije, ki je prisotna na vsaki strani, je način, na katerega so povezani skupaj.

Ključno je, da je struktura odsekov, pododsekov in izdelkov v dropshipping trgovini pravilno izdelana, zato da lahko uporabnik (in Google) enostavno krmari po notranjih povezavah na urejen način.

Kako dobimo dobro strukturo odseka? V primeru spletne trgovine s čevlji, o kateri govorimo, je videti nekako tako:

 

Domov

Ženski čevlji

Škornji

Izdelek 1

Izdelek 2

Škornji

Izdelek 1

Izdelek 2

Športni copati

Izdelek 1

Izdelek 2

Visoke pete

Izdelek 1

Izdelek 2

 

Ali se je potrebno še bolj poglabljati v to, kako razvijati interno ustvarjanje povezav? V članku na to temo boste našli vse ključne dejavnike za uspeh.

To so temeljni ključni dejavnike za pravilno delo s SEO On Page na strani vaše e-trgovine. Od tod naprej je idealen pristop to, da še kar naprej izvajate majhne spremembe, medtem ko opazujemo, kako Google reagira glede na organsko uvrstitev spletne strani. Še več se pa boste naučili, če boste analizirali rezultate!

Uvod v SEO On Page: ključne informacije za optimizacijo e-trgovine
4 (80%) 2 votes

Povezani članki

Pustite komentar