Jak se tvoří e-maily, kterými zaujmete

Jak se tvoří e-maily, kterými zaujmete - Blog Dropshipping y Ecommerce para tu negocio | BigBuy
cs Napište svůj email Přečetl jsem a přijímám zásady ochrany osobních údajů. Poslat
Skip to content Skip to footer

Jak se tvoří e-maily, kterými zaujmete

Diseño email efectivo
  • Obecné prvky: V každém návrhu e-mailu by měly být uvedeny následující prvky:
    • Předmět: Vstupní brána. Ačkoli se 100% nevztahuje k designu e-mailu, předmětový řádek je nezbytně nutný k tomu, aby zákazníci vůbec e-mail otevřeli a podívali se, co jste pro ně připravili. Tento příspěvek obsahuje rady týkající se výběru předmětu, takže se s námi naučíte psát dokonalé otvíráky.
    • Hlavička: Tady musí být vždy jméno a logo dropshippingového obchodu. Je vhodné, aby všechny vaše e-maily měly záhlaví v jednotném stylu. K logu a jménu lze připojit konkrétní název nebo obrázek, který ale musí vždy držet stejný styl.
    • Závěr / zápatí: Vždy do něj vložíme firemní informace, které chceme zdůraznit: adresa, hlavní e-mailová adresa, telefonní číslo, odkaz na sociální sítě, odkaz na stránky internetového obchodu nebo blogu (pokud máme). A hlavně nezapomeňte, že v zápatí je třeba uvést možnost odhlásit se z odběru newsletterů a vyřazení z databáze. Tento krok je pro nás nepříjemný, ale zákon ho vyžaduje.
    • Odkaz “Zobrazit v prohlížeči”: Jedná se o jednoduchý odkaz často umístěný v horní části, který otevře stejný e-mail ve webovém prohlížeči. Jeho účelem je rychle vyřešit problémy s chybným zobrazováním e-mailu nebo s načítáním obrázků.

 

Jak vytvořit efektivní design e-mailu

Jakmile víme, jaké jsou základní prvky, které máme vložit do svého e-mailu, je jasné, že klíčem k úspěch naší kampaně bude správné uspořádání a nakombinování těchto v prvků v rámci e-mailu, aby výsledek byl atraktivní a pro uživatele použitelný.

Existuje tolik osvědčených postupů, kolik je úspěšných e-mailových marketingových kampaní, nicméně existují určité vzory, které se často opakují. Pojďme se na ně podívat zblízka.

  • Předložte obsah jako tabulku: Tuto funkci už nabízejí i některé programy pro správu e-mailového marketingu, jako je Mailchimp. Pokud si chcete design e-mailů tvořit sami, pak vězte, že pravidlem č. 1 je používat tabulky, abyste nevynechali žádný důležitý prvek.
  • Vybírejte z jednoduchých návrhů: Jednoduchý e-mail je úspěšný e-mail, obecně řečeno. A to z mnoha důvodů: snáze se přizpůsobí při zobrazení v mobilních telefonech; všechny e-mailové servery ho bez problémů zobrazí; snáze se dostane přes spamový filtr (jelikož mnoho spamových e-mailů obsahuje zářivé barvy a prvky); a v neposlední řadě usnadňuje uživatelům pochopení sdělení.
  • Pečlivě přemýšlejte o formě “výzvy k akci”: Uživatelé, kteří nakupují online, se snadno nechají přesvědčit přímými výzvami. Pokud bude váš e-mail vypadat jako produktový katalog, aniž by obsahoval jasnou zprávu jako “Využijte této nabídky, která trvá pouze 24 hodin” nebo “Nakupujte, dokud je zboží skladem”, nebude příliš účinný. Výzva k akci je jednoznačná zpráva, ve které uživateli přesně sdělíte, co od něj chcete.
  • Používejte lákavé obrázky: Možná je to zřejmé, ale raději to zopakujeme, při nákupech v on-line obchodě je pro vysoké procento budoucích prodejů určující obrázek produktu. Nezapomeňte, že zákazníci se při rozhodování, zda koupí, nebo ne, řídí hlavně fotografii, takže pokud jde o design e-mailu, měl by vypadat pěkně. Na druhé straně je potřeba, aby velikost e-mailu umožňovala jeho poslání a prohlížení. V ideálním případě byste měli co nejvíce snížit velikost souboru (ne fyzickou velikost obrázku). Jakmile začnou být vidět pixely, přestaňte se zmenšováním.

 

Chyby, z nichž se můžeme poučit

Často se samozřejmě v e-mailech vyskytují tytéž chyby, vy se jim můžete vyhnout. Zde uvádíme seznam těch nejčastějších:

  • Špatný formát obrázku: I když se stále objevují, nejsou obrázky ve formátu GIF vhodné, protože si s nimi neumí poradit všechny e-mailové programy. Ten, kdo má účet na Gmail a čte si e-maily v prohlížeči, nebude mít žádné potíže, uživatelé Office, kteří čtou zprávy na ploše, uvidí jen statický obrázek.
  • Zahlcení obrázky: I když jsou úžasné a ohromující, když bude obrázků moc, zpomalí to načítání a prohlížení e-mailů, což nejednoho uživatele odradí a zprávu zavře. Navíc spousta e-mailových poskytovatelů blokuje načítání obrázků, takže se uživateli potom zobrazí jen prázdná stránka (obrázky lze samozřejmě kliknutím na příslušné tlačítko načíst, ale přeci jen je to pro zákazníky krok navíc, nechtějme ho po nich).
  • Další chyby: O dalších běžných chybách si přečtěte v našem článku o chybách v e-mailovém marketingu. Nejsou to jen chyby v designu e-mailů, ale při tvorbě efektivní strategie by vás mohl v ledasčem obohatit.

Leave a comment

0.0/5

Suscríbete a nuestra Newsletter