email marketing Marketing

Kako razviti učinkovit dizajn e-pošte

Diseño email efectivo

Pri dizajnu e-pošte obstajajo tako dobre kot slabe prakse, ter vzorci, ki se vedno znova ponovijo. Nekaj od njih si bomo tukaj pogledali.

E-poštno trženje je, v splošnem, strategija distribucije in promocije, ki se zanaša na elektronsko pošto za lansiranje oglaševalskih kampanj ali sklepanje poslovnih kontaktov. Sestavlja jo lahko veliko različnih ciljev: izboljšanje prepoznavnosti izdelka, oglaševanje ponudbe produktov, ali vabilo strankam na dogodek.

Vendar pa kako lahko dosežemo vse to? Treba je upoštevati številne spremenljivke in premisleke, če želimo oblikovati e-poštno strategijo trženja za učinkovito e-poslovanje, vendar pa bomo danes govorili o enem od najbolj pomembnih vidnih elementov našega načrta: dizajnu e-pošte.

V nadaljevanju bomo spregovorili o različnih vprašanjih, ki jih morate upoštevati, ko razvijate učinkovit dizajn e-pošte.

 

Glavni dejavniki za dizajn e-pošte

Ne obstaja samo en, popoln način za oblikovanje e-pošte, ampak je na začetku potreben razmislek o različnih vprašanjih:

 • Kakšen cilj nameravamo doseči z našim e-poštnim dizajnom?
 • Kako naše stranke dojemajo naše podjetje?
 • Katere mehanizme bodo uporaobili za odpiranje e-pošte? Ta končni vidik bomo razumeli prek naknadne analize e-pošte.

Ko smo upoštevali vse te vidike, moramo razmisliti še o bolj tehničnih vidikih dizajna naše e-pošte ali novic.

 • Širina in dolžina: Odvisno od tega koliko informacij želite predstaviti v vaših novicah, se bo spreminjala tudi dolžina vaše e-pošte. Standardna širina je okoli 600px. Preseganje te širine pomeni lahko tveganje, da se bo e-pošta pojavila razdrta v nabiralniku vaših kupcev.
 • Razporeditev elementov: Razporeditev vsebine mora biti prikazana enostavno in mora biti logično strukturirana. Poleg tega morate o e-pošti razmišljati kot o kapsulah (ali modulih) informacij, ki jih lahko razdelite v kvadrate, pravokotnike in stolpce.
   

  diseño-emailV tem primeru novic BigBuy, lahko enostavno vidite “modularno” strukturo, o kateri je govora zgoraj.

 

 • Splošni elementi: Naslednji elementi morajo biti prisotni v vsakem dizajnu e-pošte:
  • Zadeva: Vaša vrata. Čeprav ni 100% povezana z dizajnom e-pošte, je vrstica z zadevo bistvena, da prepriča vaše stranke, da odprejo e-pošto in pogledajo dizajn, ki smo ga pripravili. Ta objava vključuje nasvet za izbiro vrstice z zadevo, tako da se lahko spoznate z osnovami popolnega uvodnega nagovora.
  • Glava: Komunikacija mora biti konsistentna, ime in logotip dropshipping trgovine se morata pojaviti vedno. Lahko ju spremlja specifičen naslov ali slika za to e-pošto, vendar pa mora vedno imeti isti stil.
  • Zaključek/noga: Vedno vključite informacije o podjetju, ki jih želite poudariti: naslov, splošni e-poštni naslov, telefonska številka, družbena omrežja, povezava do spletne trgovine in/ali bloga (če ga imate). Vendar pa je prevsem najbolj pomemben element noge možnost za naše uporabnike, da se odjavijo iz naše podatkovne baze. Čeprav nam to ni všeč, nam zakon nalaga, da jim dajemo možnost za odjavo, če jih prejemanje naše e-pošte ne zanima več.
  • Povezava “Ogled v brskalniku”: To je enostavna povezava, ki se jo pogosto namesti v gornjem delu in ki odpre isto e-pošto v spletnem brskalniku. Njen namen je hitro rešiti vse morebitne težave s prikazovanjem e-pošte ali nenalaganjem slik.

 

Kako doseči učinkovit e-poštni dizajn

Ko smo se seznanili z osnovnimi elementi dizajna e-pošte, bo uspeh naše kampanje povezan s tem kako oblikujemo in razporedimo te elemente v e-pošti, da bodo hkrati privlačni in uporabni za uporabnika.

Dobrih praks, ko so e-poštne kampanje uspešne, je veliko, vendar pa je nekaj vzorcev, ki se vedno ponavljajo. Tukaj bomo pregledali nekatere od njih.

 • Uporabite tabele za predstavitev vsebine: Nekateri programi za upravljanje e-poštnega marketinga, kot je Mailchimp, imajo to funkcijo že vgrajeno. Vendar pa če želite sami začeti z dizajnom e-poštnih razporeditev, morate vedeti, da je pravilo št. 1 uporaba tabel, s katerimi se izognete da bi spregledali morebitne bistvene elemente za vašo e-pošto.
 • Izberite preproste dizajne: Enostavna e-pošta je uspešna e-pošta, če govorimo v splošnem. Zaradi številnih razlogov: bolj enostavno se prilagodijo mobilnim telefonom kot zapleteni dizajni; e-poštni strežniki nimajo težav z njihovim prikazom; izognejo se številnim filtrom za spam (ker številna spam e-poštna sporočila vključujejo beščeče barv in elemente); in omogočajo našim uporabnikom, da v celoti razumejo kateri so naši cilji.
 • Temeljito premislite o vašem “Pozivu k aktivnosti”: Uporabnike, posebej tiste, ki kupujejo na spletu, enostavno prepričajo neposredna sporočila. Dizajn vaše e-pošte ne bo tako učinkovit, če ga oblikujete kot katalog izdlekov v tej ponudbi, ne da bi vključili sporočila kot so “Izkoristite to ponudbo, na razpolago samo 24 ur” ali “Kupite zdaj, da izdelek ne bo razprodan”. Poziv k aktivnosti je neposredno sproočilo v katerem uporabniku točno poveste kaj želite od njega.
 • Uporabite prepričljive podobe: Zdi se očitno vendar pa v spletni trgovini slike izdlekov določajo visok odstotek bodoče prodaje. Zapomnite si, da bo naša stranka uporabila fotografijo ko se bo odločala za ali proti našemu izdelku, zato ko gre za dizajn e-pošte mora ta izgledati dobro. Seveda pa ne pretiravajte s kakovostjo slike, če želite da bo velikost vaše e-pošte ostala obvladljiva. V idealnem primeru bi morali zmanjšati velikost datoteke (ne fizične velikosti) kolikor je mogoče. Ko vidite, da začne pikselirati, se ustavite.

 

Nekaj primerov slabe prakse, iz katerih se lahko učimo

Seveda imamo pri v dizajnu e-pošte veliko primerov slabe prakse. Preglejmo nekatere od najpogostejših napak:

 • Nepriporočljive slike: Čeprav so zelo v modi, GIF-i še vedno 100% niso priporočljivi, ker ne delujejo v vseh poštnih programih. Kdor si vašo e-pošto ogleduje v Gmailu z brskalnikom, ne bo imel težav, kdor pa pošto odpira v Officu prek namizja bo videl samo posamično sliko.
 • Zloraba podob: Čeprav so izjemne in osupljive, bo prenapolnitev vašega e-poštnega dizajna s preveč slikami lahko pomenilo dolge zamude, ko stranka prejme e-pošto, kar lahko privede do tega, da se jim ne bo dalo več čakati. Poleg tega lahko številni ponudnih poštnih storitev neposredno blokirajo podobe, in pustijo samo prazen prikaz e-pošte, ko si jo naša stranka ogleduje (če pritisnejo gumb za deblokiranje slik, ki se pojavi avtomatsko, bodo sicer lahko videli brez težav, vendar pa tega ni dobro prepuščati naključju).
 • Druge napake: Veliko več primerov slabe prakse z vami delimo v našem članku o pogostih napakah v e-poštnem marketingu. Sicer ni neposredno povezano z e-poštnim dizajnom, vendar pa še vedno zelo zanimivo, če želite razviti učinkovito strategijo.
Kako razviti učinkovit dizajn e-pošte
3.5 (70%) 2 votes

Povezani članki

Pustite komentar