Analysér Facebook annoncer Indenfor sociale medier Marketing

Sådan kan du effektivt segmentere dine Facebook annoncer – Facebook annonce-guide (del ll)

Facebook Ads para ecommerce Guia

Segmentering: Nøglen til at opnå et acceptabelt niveau af succes med dine Facebook-kampagner, og nå dit mål. Lær, hvordan du når ud til dine ideelle kunder!

For bedre at kunne forklare de grundlæggende aspekter ved at skabe optimale Facebook-kampagner, vil vi bruge markedsføringsmålet ‘brand-genkendelse’ som eksempel.

En kampagne består af en række af forskellige annoncer. Det er derfor tilrådeligt, at du redigerer navnet allerede nu, så du kan skelne dem fra dine andre Facebook-kampagner, som du tidligere har lavet, og fra fremtidige Facebook-kampagner, som du vil lave og aktivere på din konto.

Efter at have klikket på ‘fortsæt’-knappen, kommer du til næste step: lav annonce. Her kan du vælge at segmentere dine Facebook-kampagner i forhold til tre vigtige faktorer: dine kunder, dine steder og endelig også dit budget og datoer for både aktivering og afslutning af kampagnen.

 

Nøglen til den bedste segmentering af dine Facebook-kampagner

At lave en effektiv segmentering er det vigtigste i forhold til, om dine Facebook-kampagner vil opnå det forventede succes-niveau, og om de vil nå de markedsføringsmål, som du har indtastet i annoncestyringspanelet. Dette punkt er derfor meget vigtigt, når du laver og konfigurerer dine Facebook-kampagner, og det er også her, at du skal invester mest energi for at sikre, at segmenteringen bliver mest optimal.

Segmenter, søg, og nå ud til dine ideelle kunder!

 

Segmentering af dine Facebook-kampagner | Offentlig

  • Allerførst giver Facebook-annoncer dig mulighed for at vælge blandt alle dine tidligere skabte målgrupper i andre Facebook-kampagner, eller lige modsat – at skabe en helt ny målgruppe, som passer bedre til det mål, du gerne vil opnå.
  • Du kan få indikere, hvor din målgruppe bor. Tilføj så mange steder, som du mener, der passer, eller for eksempel kan du også markere et bestemt sted, og hvor mange kilometer fra dette sted, du vil have dine Facebook annoncer til at poppe op hos din målgruppe.
  • Du kan også indikere den aldersgruppe din målgruppe har, lige så vel som hvis du kun vil have dine Facebook-kampagner til kun at nå ud til kvinder, mænd eller begge køn på samme tid.
  • Og sidst men ikke mindst kan du også finde ud af, hvilke interesser din målgruppe skal have. Dette er vigtige basiselementer, når det kommer til segmentering, fordi det er det, der virkelig giver dine Facebook annoncer deres kraft. Du kan indsætte så mange interesser, du vil, enten manuelt eller med ‘forslag’-knappen, eller ved at anvende de forslag, som Facebook annoncesystemet selv giver dig, når du bruger ‘Opdag’-muligheden. Hvis du bruger den anden mulighed, kan vælge blandt en myriade af muligheder, som relaterer sig til demografiske data, interesser, væremåder og mange andre kategorier af interesser.

Vi anbefaler at du, inden du gemmer denne kategori offentligt i din annonce-manager og fortsætter med næste skridt af Facebook-kampagnen, går til ‘Fobindelser’-delen, og vælger følgende mulighed: Facebook sider > udeluk folk, som synes godt om din side. Det er almen viden, at dine fans og loyale følgere har en tendens til at være mere opmærksomme på alt det, du løbende poster på din Facebookside, eller de kan se dem på deres væg. Det, som bør have den største interesse for dig, er, at blive i stand til at få opmærksomhed fra dem, som stadig ikke har hørt om dig, som ikke kender til eksistensen af dit brand eller din virksomhed, og dem som derfor ikke er en del af dine forbindelser på et socialt netværk. Så du skal udvide din horisont, og åbne op for nye brugere og fremtidige fans på din Facebooksiden. Og hvem ved? Måske finder du mulige kommende kunder og fremtidige købere!

Segmentering af dine Facebook-kampagner | Steder

På dette andet trin i segmenteringen af din Facebook-kampagne, råder vi dig til at vælge den første mulighed ‘Automatiske steder (anbefalet)’. Hvad betyder det? Din annoncegruppe vil automatisk blive vist de steder, hvor de højest sandsynligt vil gøre sig bedre både på Facebook og Instagram.

Hvis du vælger den anden mulighed ‘rediger steder’, kan du reducere antallet af folk, som dine annoncer når ud til, og det vil derfor være mindre sandsynligt, at du vil nå dine kampagnemål.

 

Segmentering af dine Facbook-kampagner | Budget og kalender

Som Facebook annoncesystemet vil vise dig, skal du Ganske enkelt “definer hvor meget du vil bruge, og hvornår du vil have vist dine annoncer.”

Vi anbefaler at du laver et specifikt dagligt budget fremfor et generelt budget samt en start og slutdato for dine Facebook-kampagner, så du har fuld kontrol over dem.

Og endelig en anbefaling mere: se til højre. Her finder du en estimeret daglig rækkevidde for dine kampagner, og for det mulige resultat, du vil opnå baseret på målgruppen, længden og det indikerede budget.

Som vi har understreget gennem hele dette opslag, er segmentering hjørnestene i dine Facebook-kampagner, hvis du skal nå ud til kvalitetskunder, dem som måske vil blive fan af din Facebookside, klikke videre, og klikke på annoncen, og komme ind på din hjemmeside.

Ud over på forhånd at vide, at nøglen til succes ligger i segmenteringen, må vi ikke glemme det sidste skridt udarbejdelse og konfigurering: Selve Facebook annoncerne.

Sådan kan du effektivt segmentere dine Facebook annoncer – Facebook annonce-guide (del ll)
Rate this post

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar