Alt du bør vide om markedsføring Google Adwords Marketing

AdWords Remarketing-kampagner: Hvad er det, og hvordan kan de bruges? – AdWords Guide (Del VI)

Remarketing para ecommerce

Læs her om remarketing-kampagner, og hvordan du opretter dine egne. Få kontakt med kunder, der allerede har besøgt dit website og få mest muligt ud af dine kampagner. Remarketing er et udtryk, der bruges om det at promovere produkter eller tjenester til brugere, der allerede har besøgt et websted. Det er, hvad der foregår bag kulisserne, når du leder efter en flyrejse, og pludselig er alle de sider, du besøger, fyldt med annoncer med fly eller billige hoteller til den destination, du søger på. Remarketing er en ny teknik, der udnytter de enorme muligheder, som den digitale verden tilbyder.

Du vil nok høre, at nogen kalder dette fænomen “retargeting”. Selv om de to ord ligner hinanden, og mange bruger dem tilfældigt, er de ikke helt ens. Mens retargeting refererer til handlingen med at målrette reklamens budskab til dem, der allerede har besøgt hjemmesiden, refererer termen remarketing teknisk set til en variation af det pågældende budskab. Hvis en potentiel kunde f.eks. allerede har indtastet vores hjemmeside og får vist de samme annoncer, der fik ham til at besøge siden, men ikke at foretage et køb, vil vi betragte det som retargeting. Hvis vi udover at vise annoncerne, varierer budskabet lidt (10% ekstra rabat, gratis forsendelse osv.), vil det være remarketing. For at gøre det enkelt benytter vi udtrykket remarketing, når vi henviser til de to begreber.

I denne artikel vil vi forklare, hvordan remarketing-kampagner fungerer, hvordan de kan gennemføres gennem Google AdWords, og hvilke muligheder de byder på.

 

Sådan opretter du AdWords til remarketing

For at konfigurere AdWords til remarketing skal du følge følgende trin:

    1. Først og fremmest er det nødvendigt at skabe forbindelse mellem Google Analytics og Google AdWords kontiene. Remarketing er muliggjort, fordi Google Analytics efterlader en cookie, når en bruger kommer ind på hjemmesiden. Senere kan AdWords-systemet genkende den og ved så, at det er en bruger, der allerede har været på hjemmesiden. For at forbinde dine konti skal du klikke på fanen Administrator i Analytics. Her vises den relevante mulighed i kolonnen “Egenskab”.
    2. Når du har forbundet de to konti, opretter du den tilsvarende kampagnetype i AdWords. For at gøre dette skal du klikke på den nye kampagneknap og vælge “kun til visningsnetværk” og herinde på muligheden “med marketingmål” og vælge “køb på hjemmesiden” i kolonnen “generér handlinger”, som du vil se også omfatter remarketing.
    3. Når kampagnen er oprettet, skal du angive den remarketingliste, der viser de pågældende annoncer. Gå til fanen ’Display, interesser og remarketing netværk’, og tilføj derefter segmenteringen. Vælg derefter den remarketingliste, du vil have. Der er allerede oprettet nogle som default, f.eks All Converters og All Registered. Det er også muligt at definere og tilpasse gruppen af ​​brugere, efter hvordan du ønsker at køre kampagnen. For at gøre dette skaber du det ønskede segment i Google Analytics, og det eksporteres derefter automatisk til AdWords.

 

Muligheder og bedste praksis

Der er mange forskellige muligheder i denne teknologi. I det følgende forklarer vi remarketingens mest populære anvendelser og bedste praksis:

  • Få kontakt til dem, der har forladt indkøbskurven. Hvis en bruger har navigeret rundt i din netbutik og endda lagt nogle produkter i kurven, må det betyde, at vedkommende er interesseret. Hvis indkøbsprocessen er forladt på et tidspunkt, er det værd at undersøge, hvad der gik galt. Gennem remarketing kan du oprette det lille ekstra skub, du har brug for, for at få gennemført købet.
  • Få kontakt til dem, der allerede har købt. Dette kan bruges til at sige tak og tilbyde rabatter og fortælle dem om andre produkter, der svarer til dem, de allerede har erhvervet, samt andre muligheder.
  • Få kontakt til alle besøgende, der ikke har købt noget. Du kan rette et salgsfremmende budskab udelukkende til dem uden at forstyrre dem, der allerede har købt i din netbutik.
  • Få kontakt til dem, der besøger en bestemt side. F.eks. en blog eller en bestemt side, du oprettede til Black Friday. Alt dette kan give indgange til at finde målgruppens interesser og tilpasse budskabet til hver enkelt.

Der er mange forskellige muligheder, og afhængigt af hvad du sælger, hvilken type kunde du vil have fat i, og mange andre faktorer kan du bruge remarketing på forskellige måder. Der er mange tilgange til remarketing-kampagner, og jo bedre du kender din egen virksomhed, desto flere ideer vil du få, som du kan bruge og få fordel af.

AdWords Remarketing-kampagner: Hvad er det, og hvordan kan de bruges? – AdWords Guide (Del VI)
Rate this post

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar