Indenfor sociale medier Marketing Pinterest

Reklamering på Pinterest: en grundlæggende guide til oprettelse af en Pinterest-annoncekampagne

publicidad-en-pinterest

I tidligere indlæg har vi diskuteret de vigtigste grunde til, hvorfor virksomheder beslutter sig for at igangsætte reklamekampagner på Facebook eller Twitter. Selv om mange har en tendens til at opfatte Pinterest som et sekundært socialt netværk, bør dets betydning ikke undervurderes. Der er allerede mere end 70 millioner mennesker, der bruger dette sociale netværk dagligt; 80% af det samlede antal brugere er kvinder.

Men hvordan virker Pinterest for virksomheder? Pinterest tilbyder en lang række muligheder og er en enestående mulighed for at placere dit e-handelssite og give dig større synlighed. Men som det er tilfældet med alle sociale netværk, skal man skabe løbende reklamekampagner på Pinterest for at nå og være i kontakt med høj-kvalitetsbrugere. Dette betyder at sikre, at dine pins er placeret lige dér, hvor din målgruppe ønsker at se dem, hvilket gør det lettere for dem hurtigt at interagere med dem.

Når du reklamerer på Pinterest, skal du altid sørge for, at de pins, der er synlige for brugerne, er baseret på deres egne interesser og de aktiviteter, de har været involveret i indtil nu. Hvis denne segmentering ikke udføres korrekt, kan brugerne ikke deaktivere de promoverede pins, men de kan skjule dem, de ikke kan lide eller dem, der ikke stemmer overens med deres interesser.

 

Hvad er hovedformålet med din Pinterest-annoncekampagne?

Først og fremmest skal du definere, hvad hovedformålet med din reklamekampagne på Pinterest er. Du skal vælge mellem følgende 3 mål:

  • Engagement: Hvis du søger godt engagement, skal du have en form for interaktion med din promoverede pin, som f.eks. re-pins og klik. I dette tilfælde betaler du for hver interaktion.
  • Trafik: Omdirigér trafik til dit websted, når brugerne klikker på din promoverede pin. Du betaler for hvert klik, der linker til dit websted.
  • Synlighed: Fremhæv en pin for at præsentere dit brand til en relevant målgruppe.

 

Sådan oprettes en promoveret pin

For at oprette en promoveret Pinterest-pin skal du have en firmakonto. Hvis du ikke allerede har en, kan du enten oprette en ny konto, eller du kan ændre din nuværende Pinterest-profil til en firmakonto.

1.Gå derefter til øverste venstre side af din Pinterest hjemmeside, hold cursoren hen over annonce-knappen, og vælg Overblik. Pinterest vil herefter vise dit panel eller din annonce-manager, som er meget lige den på Facebook. Du kan nu begynde at lave og konfigurere din nye Pinterest markedsføringskampagne!

 

publicidad-en-pinterest-1

 

2.Det første du skal beslutte er, som vi allerede har skrevet uddybende om, er de primære mål med din kampagen. For at annoncere på Pinterest er det vigtigt at vide, hvordan du laver en promoveret pin, vælge involveringsmål, og derved sætte skub i involveringen med dine pins. Og hvis du vil skabe trafik til din hjemmeside, gør du det nemt ved at vælge ”Trafik til din hjemmeside”-muligheden.

 

publicidad-en-pinterest-2

 

3.Det næste skridt ligner også Facebook eller Twitter: giv din kampagne et navn, vælg en start- og en slutdato og et dagligt budget. Når du har klikket på fortsæt-knappen, beder systemet automatisk om flere detaljer om din annoncekampagne, som du vil fokusere på, som din målgruppes interesser, placering, sprog, enheder og så videre. Blandt disse muligheder er også muligheden for at tilføje søgeord, som kan definere din promoverede pin. Dette gør vi i dybden med herunder.

 

publicidad-en-pinterest-3

 

4.Når du har gennemført disse punkter, vil en liste med alle dine pins straks blive vist, så du kan vælge den pin, du vil bruge til din Pinterest annoncekampagne. Hvis du allerede har besluttet, hvilken pin du vil markedsføre, kan du søge efter den direkte via søgemaskine for at gennemføre processen.

En anden mulighed er først at finde ud af, hvilken pin der er den mest klikkede på eller den mest re-pinnede de seneste 30 dage og promovere den, hvilket vil sikre kampagnens succes på forhånd. Når du har valgt pin, skal du tilføje et navn og en destinationswebadresse og sørge for, at den fører til den specifikke side, hvor du vil have brugeren til at lande, ikke en generisk startside. Dette vil forbedre klikfrekvensen og øge resultaterne betydeligt.

5. Nu skal du vælge de emner, som er mest relevante for din målgruppe. Denne del af at lave en promoveret pin er meget vigtigt, når du vil annoncere på Pinterest, da det rigtige valg vil hjælpe dig med hurtigt at nå din målgruppe. Så det vigtige her er at placere din promoverede pin i den Pinterest kategori, som disse brugere kommer omkring, når de bladrer rundt. Meget vigtigt! Vær sikker på, at du kun vælger de interesser, som er relevante for den specifikke pin, ikke en generel interesse for dine brugere. Du skal være meget præcis!

 

publicidad-en-pinterest-4

 

6. Vælg det søgeord, som du vil tilføje til din promoverede pin, så det vises, når burgere søger efter disse emner, når de bladrer rundt på Pinterest. Som nævnt tidligere er det rigtige valg af søgeord det fundamentale for at nå dine kampagnemål og ønskede resultater. Det er også virkelig vigtige at have kontakt med brugerne gennem hele købsprocessen, da Pinterest fungerer som enhver anden søgemaskine. På nuværende tidspunkt giver Pinterest dig også nogle relevante søgeord, som er relaterede til dem, vi tidligere satte ind, som du kan tilføje.

 

publicidad-en-pinterest-5

 

7. Når vi har lavet interesser og søgeordene, skal vi segmentere vores kampagne, og vælge de data, som også er vigtige for at få succes: den geografiske placering, som de promoverede pins vil blive vist i som sprog, enheder (mobile, tablet og/eller PC) og køn (hun, han eller begge), som du vil nå.

 

publicidad-en-pinterest-6

 

8. For at afslutte processen skal du skrive det maksimale beløb, du vil bruge per involvering (CPE), nederst på siden. For at hjælpe dig med denne beslutning, vil Pinterest give dig en liste over, hvad annoncører betaler, og vil også informere dig om, hvorvidt dit bud er lavt, højt eller godt. Med andre ord vil Pinterest fortælle dig, hvordan dit bud er i forhold til andre annoncører. CPE er et Pinterest annonceringssystem, som betales hver gang en bruger gør noget ud over den simple visning eller klik på en promoveret pin, så for eksempel at skrive ”like” kommentarer eller kort sagt, interagerer. Dette er ikke en den eneste betalingsmetode, som Pinterest giver dig, men det er den, som bruges oftest, når en pin promoveres.

 

publicidad-en-pinterest-7

 

9. Afslutningsvis skal du gå til betalingsinformation og skrive dine faktureringsoplysninger, hvis du ikke allerede har gjort det. Der er ikke en ”forhåndsvisning”, så du skal være sikker på, at din kampagne er 100% korrekt, inden du klikke på Send, da du ikke kan ændre på den, når du først har sendt den. Du kan altid redigere nogle af detaljerne i dine kampagner på et hvilket som helst tidspunkt inklusive kampagnenavn, slutdato og udløbsdato såvel som afslutning af kampagnen.

 

Sådan oprettes et konverteringstag til at spore præstationer

For at overvåge, optimere og analysere annoncekampagnen på Pinterest og for at se, hvor succesrig din promoverede pin er, kan du aktivere konverteringssporing. For at gøre dette skal du tilføje en kode eller et konverteringstag til dit websted for at spore pågældende trafiks opførsel.

Denne konverteringskode hjælper dig til at vide, hvor mange personer, der har købt på dit e-handelswebsted efter at have set og interageret med din promoverede pin. Denne faktor er meget vigtig for at kunne vurdere, om det virkelig er værd at investere penge i reklamering på Pinterest.

For at oprette dette konverteringstag skal du gå op øverst til venstre på Pinterest-startsiden, placere markøren over annoncer-knappen og derefter vælge sporingsfunktionen. Herfra kan du gennemgå alle de konverteringstags, du har lavet indtil nu eller oprette nye. Når du har oprettet et nyt konverteringstag, viser Pinterest dig et kodestykke, som du skal kopiere og indsætte i den hjemmeside, du vil spore.

Vi anbefaler, at du kombinerer din Pinterest SEO-strategi med reklame, så dit e-handelswebsted opnår synlighed udover at tiltrække mere trafik gennem forskellige kanaler, der øger brand-synligheden og når længere ud i din målgruppe.

Reklamering på Pinterest: en grundlæggende guide til oprettelse af en Pinterest-annoncekampagne
Rate this post

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar