Google Adwords Marketing

Adwords-kampagner til mobiltelefoner. Typer og anbefalinger – Adwords Guide (del VII)

Campañas de Google Adwords para móviles

Lær at bruge Adwords til mobiltelefon. Lær om de forskellige typer annoncer, og de overvejelser som kræves, for at tiltrække brugere, som surfer på deres mobiler.

Som vi allerede ved, kan Google algoritmerne og cookies, brugt til browsing, spore enheder, som benyttes til at søge på nettet med. På samme måde er Google Adwords opmærksom på de forskellige karakteristika på de forskellige enheder, og giver dig mulighed for at segmentere dine kampagner og annoncer i forhold hertil, uanset om det er smartphones, tablets eller computere. For at fortælle dig lidt mere om det, vil vi her komme med nogle vigtige ting, som er gode at have med i baghovedet, når du vil lave Adwords-kampagner til mobiltelefoner.

 

Annonceplacering

Mobile enheder og tablets giver flere muligheder for at få annoncer vist. Lige som på en almindelig computer kan Adwords vise annoncer, som vi har lavet, når vi surfer på internettet både i søgeresultaterne og på tværs af de viste netværk.

Og derudover er der en anden forskel i forhold til computere: På mobiler og tablets vil Adwordssystemet også være i stand til at vise dine annoncer på en mobilapp, som er installeret på telefonerne. Denne mulighed giver app-værterne helt nye muligheder og typer af annoncer, som ikke kan vises på en PC.

 

Typer af mobile Adwords annoncer

Mange af de annoncer, som vi benytter på computere kan altså også benyttes på en mobil. Her mener vi teksten, billeder og dynamiske HTML5 annoncer. Men der er helt særlige typer til smartphones og tablets: For eksempel app-annoncer og billeder eller video app-annoncer, som kan henvende sig direkte til brugeren af en webside eller download-siden for app’en i Play store. En anden særlig mulighed ved mobilannoncering er muligheden for at lave “ring direkte”-annoncer, hvor et klik betyder et direkte opkald fra din mobil, uden at du behøver at skulle ind på en hjemmeside først.

 

Push-generator til mobiler

Lige som du kan lave dine egne annoncer til mobiltelefoner, giver Adwords dig også mulighed for at gruppere alle dine annoncer og kampagner, og derefter skabe push-tilpasninger afhængig af den anvendte enhed.

Men vær opmærksom på: Inden du kan lave alle disse tilpasninger, er det vigtigt at have analyseret din hjemmeside grundigt. Værktøj som Google Analytics gør det muligt for os at finde ud af, hvilke enheder folk tilgår vores hjemmeside fra, og måske endnu mere vigtigt, fra hvilke enheder vi får flest konverteringer. Det er muligt, at brugere konverterer alt, når de ser din hjemmeside på en computer, man når de klikker videre til den fra en smartphone, lukker de den måske igen med det samme. Hvis du finder ud af, at der er stor forskel herpå, er det vigtigt at finde ud af, om alt virker, som det skal, og at det ikke er en teknisk fejl, der gør, at du mister dine konverteringer. Det er også muligt, at du kan se, at brugere konverterer mere fra deres mobile enheder. I givet fald kunne det være interessant for dig, at øge antallet af Adwords push, så du ranker højere i disse personers søgninger. For at opnå det, skal du have startet din kampagnekonfiguration, og aktivere push-tilpasninger ud fra enheder.  

For eksempel hvis det maksimale forudindstillede CPC for et bestemt søgeord er DKK 10,00, kan vi lege med dette parameter, for at fortælle systemet, at det skal øge det med 10%, 20% eller hvad det passende beløb, der skal vises, vil være. På denne måde kan du reducere den ønskede push-procent.

 

Når du laver en Adwords mobil-kampagne, skal du huske at overveje følgende:

  • Check, hvordan din hjemmeside performer ved brug på mobil: Vi har allerede nævnt det, men det er så vigtig en pointe, at det er værd at gentage det. Det er nødvendigt, at have en online shop, som er fuldstændig optimereret til brug på mobile enheder. Komponenterne skal tilpasse sig korrekt til de forskellige opløsninger. Hastigheden de loader med skal være optimal, og generelt skal navigationen være brugbar, nem og intuitiv at bruge. Det er nytteløst at tiltrække folk ved hjælp af mobiltrafik, hvis oplevelsen af din online shop ikke fungerer perfekt.
  • Kend dine kunder og produkter godt: Det er mere sandsynligt at hvert alle produkter og alle services bliver købt via en mobiltelefon end en tablet eller en computer. Du er nødt til at kende dine kunder og klienter godt, og vide hvilke enheder de benytter, så du kan tilpasse alle push hertil, ud fra hvilke produkter du vil markedsføre. På den måde kan du undgå at falde i generaliseringer som “Hvis brugeren er ung, bruger de en mobil, og hvis de er voksne, bruger de en computer”. Selv om det kan give dig en ide om det, så er det som denne viden kan gøre for dig, at give dig en chance for at studere og analysere din hjemmeside, og brug af sociale netværk. Find ud af, hvilke personer besøger din side, og hvor de kommer fra, og hvem der konvertere mest.
  • Tilpas dine annoncetyper ud fra dine interesser: Hver branche har sine egne karakteristika. Derfor skal du også definere dine strategier herefter. For eksempel hvis købeprocessen er kompliceret, og din kundeservice er virkelig god, så er det måske en fordel for dig kun at lave ring direkte-annoncer. Hvis du har en app, som man også kan benytte for at købe dine produkter fra, skal du måske bruge din annonce til at trække folk hen til den side, hvor de kan downloade din app fra. Du bliver nødt til at lave en strategi, og implementere værktøjer og forskellige typer af annoncer ud fra, hvad der er bedst for at opnå det, du gerne vil.
  • Vær fremsynet og pas på ikke at overse mobiltelefoner: Når du lavere din kampagen og strategier, skal du også være fremsynet. Og det er sandt, at mobiltelefoner bruges oftere og oftere til at købe og ikke bare til at surfe på nettet. Faktisk er det sådan, at det spanske dataråd har fundet ud af, at mobiltelefoner er “den primære enhed, som folk bruger til at gå på internettet med 88,3%”, hvilket er langt mere end computeren. Derfor skal du, hvis du ikke allerede har gjort det, tilpasse dine kampagner og strategier til mobile enheder. At være på forkant i forhold til brugen af mobiltelefoner kan ende med at blive en stor fordel i forhold til dine konkurrenter.

At konfigurere dine mobile Adwords-kampagner kan give dig så mange ekstra kunder. Og ydermere er det en simpel proces at gennemføre, og det kan fungere særdeles godt, hvis bare du ved nok om dine kunder. Denne type kampager kan sagtens komplimentere din globale markedsføringsstrategi på søgemaskinerne, og kan hjælpe med at få fat på de mulige kunder, som foretrækker at shoppe ved hjælp af deres mobiltelefoner. Hvis du vil blive ved med at være på forkant med, hvad Adwords er, og hvordan det kan hjælpe din virksomhed, vil vi anbefale, at du fortsætter med at læse vores indlæg.

Adwords-kampagner til mobiltelefoner. Typer og anbefalinger – Adwords Guide (del VII)
Rate this post

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar